Hopp til hovedinnhold

La Humla Suse

Nå kan ditt borettslag eller sameie være med å sikre humlenes levevilkår i Norge.

Usbl og La Humla Suse har inngått et viktig samarbeid for hjelpe til med å bekjempe reduksjonen/utryddelsen av humlebestanden i Norge.

Dette er noe ditt borettslag og sameie også kan være med på å bidra til. 

Bli en humlevenn

Hva med et humlehjem med humlekasser, humledag og oppfølging? Eller er du kanskje en ekte humlevenn som også ønsker veiledning/rådgivning for utplanting, fjerning av fremmede arter på tomten, humlevennlige planter, naturlig insekthotell og en materialpakke?

Søk Usbl's Bomiljøfond i dag og få opp mot 70% subsidiert*

* Gitt en håndterlig søkermasse

Hva inneholder humlepakken

  • Humlevennlig tilpasning av uteområder i form av veileder for utplanting av pollinatorvennlige planter (bed, uteområder, trær med mening). Tilpasset Østlandet og ulike versjoner avhengig av urbant eller desentralisert.
  • Bolig for humler i borettslaget. Humlekasser 5 stk., med installasjon 
  • Humledag: En representant fra La Humla Suse besøker borettslaget, og det arrangeres en Humledag der beboerne får lære mer om humler, humlenes utfordringer og tiltak som kan iverksettes. Denne informasjonsdagen er ment for å spre entusiasme og kjennskap til humlesatsningen i borettslaget. 
  • Deltakerne på Humledagen får en plakat med oversikt over Norges 35 humlearter (30 stk.), og aktivitetshefter til barna.

Pris: 30 000 kr (eks. mva.)

Obs! Egenandel for kjøp av blomster kommer i tillegg.

Fakta om humla

Flere arter av humler har forsvunnet eller fått sterkt reduserte bestander mange steder i verden. Flere humlearter knyttet til det åpne kulturlandskapet er sjeldne og truete. 

Alt i alt ser vi at humlene er viktige for oss på mange forskjellige måter. Deres tjenester er høyt aktet av bøndene og mange andre, de er svært viktig for plantene, og den kulturelle verdien er stor.

Generelt har humlene gjennom lang tids samspill med annet i naturen utviklet seg til viktige/uunnværlige brikker i mange økosystemer. Hvis humlene får reduserte bestander eller forsvinner, vil det få alvorlige konsekvenser også for en rekke arter utover planter.

Kilde: La Humla Suse