Hopp til hovedinnhold

La humla suse

Nå kan ditt borettslag eller sameie være med å sikre humlenes levevilkår i Norge.

Usbl og La humla suse inngått et viktig samarbeid for hjelpe til med å bekjempe reduksjonen/utryddelsen av humlebestanden i Norge.

Dette er noe ditt borettslag og sameie også kan være med på å bidra til.

Hva med et humlehjem med humlekasser, humledag og oppfølging? Eller er du kanskje en ekte humlevenn som også ønsker veiledning/rådgivning for utplanting, fjerning av fremmede arter på tomten, humlevennlige planter, naturlig insekthotell og en materialpakke?

Søk Usbl's Bomiljøfond i dag og få opp mot 70% subsidiert*

* Gitt en håndterlig søkermasse

Velg din humlepakke

Humlepakke 1 – humlevenn

Humlepakke 2 – humlehjem

Vi hører gjerne fra deg!

Har du spørsmål om Humlepakker i ditt borettslag eller sameie kan du kontakte Usbl v/ Anders Bårtveit

Fakta om humla

Flere arter av humler har forsvunnet eller fått sterkt reduserte bestander mange steder i verden. Flere humlearter knyttet til det åpne kulturlandskapet er sjeldne og truete. 

Alt i alt ser vi at humlene er viktige for oss på mange forskjellige måter. Deres tjenester er høyt aktet av bøndene og mange andre, de er svært viktig for plantene, og den kulturelle verdien er stor.

Generelt har humlene gjennom lang tids samspill med annet i naturen utviklet seg til viktige/uunnværlige brikker i mange økosystemer. Hvis humlene får reduserte bestander eller forsvinner, vil det få alvorlige konsekvenser også for en rekke arter utover planter.

Kilde: La humla suse