Hopp til hovedinnhold

La humla suse

La Humla Suse jobber for å sikre humlenes levekår i Norge. Lyst til å bidra?

Humlene gjør en veldig viktig jobb med å bestøve planter, og gir oss på den måten bugnende blomster og søte bær. For at humlene skal kunne fortsette å gjøre denne uvurderlige innsatsen, er det viktig at vi mennesker tilrettelegger så godt vi kan.  

Heldigvis er områder hvor humlene trives også skikkelig hyggelige for oss mennesker. For hvem liker vel ikke å omgi seg med masse vakre blomster og spiselige vekster? Tilrettelegger du for humler, tilrettelegger du samtidig for egen trivsel.  

For å gjøre det enklere for Usbl-medlemmer å tilpasse for humlene har vi inngått et samarbeid med den ideelle organisasjonen La Humla Suse. Sammen har vi laget mange fine tilbud til våre medlemmer. Det skal være noe for enhver - enten du har lyst til å lære mer, har et ønske om å gjøre noe selv på egen hageflekk/balkong eller har lyst til å dra med hele borettslaget på en ordentlig humledugnad.

Summende nabolag 

Mange ting blir hyggeligere når vi gjør det sammen. Som en dugnad for humla der du bor. Å dyrke på fellesområdene til borettslag er en samlende aktivitet som fenger på tvers av generasjoner og kulturell bakgrunn. Sammen kan dere skape et summende nabolag. Synes du det høres spennende ut? Dersom du bor i et borettslag eller sameie som er forvaltet av Usbl, anbefaler vi at du tipser styret om å søke Usbl’s Bomiljøfond om en av de humlevennlige pakkene som La Humla Suse har satt sammen.     

Usbl Bomiljøfondet dekker hele 70% av kostnaden (gitt håndterlig søkermengde) og det er løpende søkefrist gjennom hele sommeren. 

Her finner du også mer informasjon om summende nabolag og samarbeidet mellom oss og La humla suse.

Humlevennlig hage/balkong  

Som enkeltmenneske kan man også gjøre en forskjell. Du trenger ikke store plassen for å kunne tilby både humlevennlig mat og husrom. Det er for eksempel mulig å plante smart på balkongen eller hageflekken ved å velge blomster med masse nektar og pollen. Setter du ut en humlekasse i tillegg, så har du allerede åpnet en humlevennlig «bed and breakfast» 

Humlekasse kan man bygge selv, men dersom du ønsker å gjøre det enkelt kan du også kjøpe en egen Humlekassen Humlebo i hos La Humla Suse.