Hopp til hovedinnhold
1047799044
Bolig
Sikret seg bolig i Trondheim med Usbl-medlemskapet
T
orgeir Andersen brukte forkjøpsretten og fikk tilslaget på sin nye leilighet i Trondheim takket være sitt Usbl-medlemskap.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
4. juli 2024

Som Usbl-medlem har Torgeir forkjøpsrett på over 90.000 boliger i hele Norge. Takket være Storbysamarbeidet med andre boligbyggelag kan våre medlemmer komme foran i boligkøen ved hjelp av forkjøpsretten, både ved kjøp og leie av bolig.

- Verdien av et medlemskap blir ekstra viktig når forkjøpsretten kan brukes i andre byer i hele landet. Dette er genialt for meg og alle andre medlemmer, sier han. 

 

BRUKTE FORKJØPSRETTEN I TRONDHEIM: Torgeir Andersen er en meget fornøyd mann. Hans USBL-medlemskap sikret ny leilighet i Trondheim.

Ønsket seg nærmere familien

– Jeg ønsket å flytte fra Mo i Rana til Trondheim for å komme nærmere familie og barnebarn som bor på Østlandet, forteller Torgeir. Han har også hytte i Indre Østfold, og synes at Trondheim er et godt og praktisk alternativ som bosted.  

– Trondheim er en by jeg er veldig glad i. Her har jeg jobbet og bodd i mange år tidligere, sier den smørblide nordlendingen.

Med forkjøpsrett på 90 000 boliger er det ingen grunn til å vente med å melde seg inn.

Overførte Usbl-medlemskap

Torgeir har fått flere års ansiennitet som Usbl-medlem takket være moren.

- Mamma hadde et Usbl-medlemskap som hun overførte til meg. Det lave nummeret gav meg en god ansiennitet slik at jeg kunne kjøpe leilighet ved hjelp av forkjøpsrett, forteller han fornøyd.

Torgeir har god kjennskap til forkjøpsrett, så da han bestemte seg for å flytte til Trondheim, var han godt klar over sin ansiennitet fra 2012. Da han fant den rette leiligheten på TOBB sine boligsider, slo han til.

Først i køen med forkjøpsrett

- Vi var vel 10 stykker som hadde meldt interesse for leiligheten i Abelsborg gate 11 i Trondheim. Prosessen er alltid spennende, men da jeg fikk tilslaget ble jeg lettet og glad, forteller Torgeir.

Hege Kvam Bøkseth er boligkonsulent i TOBB og kom med god informasjon til Torgeir underveis i prosessen.

- Det er alltid stas når vi kan sikre medlemmer en bolig ved hjelp av forkjøpsretten. På denne boligen var det 10 som hadde meldt interesse – og det er forholdsvis mange. Torgeir pratet jeg med underveis, og han hadde gode muligheter da han hadde lang ansiennitet med Usbl-nummeret, sier Bøkseth.

Hallvard Bratberg er direktør for kommersiell utvikling i Usbl.

Stor fordel for mange medlemmer

– Skal du flytte til en annen by i Norge? Kanskje du er student og trenger å leie bolig? Elller har fått ny jobb i en annen by og vil kjøpe leilighet der? Da kan Usbl-medlemskapet ditt komme godt med, sier Hallvard Bratberg, direktør for kommersiell utvikling i Usbl.

Et medlemskap i Usbl gir deg forkjøpsrett på mange boliger i Østlandsområdet. Men takket være Storbysamarbeidet vi har med andre boligbyggelag kommer du foran i boligkøen i Bergen, Kristiansand, Trondheim, Bodø, Tromsø og mange andre byer i Norge, forteller han. 

Fakta om Storbysamarbeidet

Storbysamarbeidet er et samarbeid mellom Usbl og disse boligbyggelagene: 

TOBB i Trøndelag

Bate i Stavanger/Rogaland

Vestbo i Vestland

BOB i Bergen og Vestland

Nobl i Bodø/Nordland

BONORD i Tromsø og Harstad

SØBO på Sørlandet

Inspirasjon og tips