Hopp til hovedinnhold

Soria Hage

Sandakerveien 33 C, 0477 Oslo

Kvm 37 - 101

Prosjektet er plassert på Torshov mellom Sagene, Bjølsen, Nydalen, Storo og Grünerløkka. Herfra er det gangavstand til de fleste fasiliteter.

Salgsstart planlegges i løpet av 2021

Litt om Soria Hage

Prosjektet er plassert på Torshov mellom Sagene, Bjølsen, Nydalen, Storo og Grünerløkka. Herfra er det gangavstand til de fleste fasiliteter. Akershelva ligger i umiddelbar nærhet med flotte turstier helt fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. I området er det også et mangfoldig kulturtilbud med blant annet Soria Moria, Ringen kino, Månefisken og Wallmanns. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, i tillegg til legendariske Strøm-Larsen, kjøttforhandleren som er viden kjent i Oslo. Til Nydalen, Handelshøyskolen BI og Storo Storsenter er det kun 1,5 km.

Vogts gate fungerer som strøkets hovedgate. Gaten trafikkeres av trikker som går mellom sentrum og Kjelsås. Nærmeste stoppested for offentlig kommunikasjon er Torshov, kun ca. 200 meter fra leilighetene. Stoppestedet betjenes av trikkelinjene 11, 12 og 13, samt busslinje 20. Med trikken tar det 12 minutter til Oslo S, og den har avganger hvert 3.-4. minutt.


Bakgrunnen for navnet

Soria Moria ble bygget i hagen til det som tidligere het Lilleborg gård og stod ferdig 2. juledag 1928. Det ble bygget av arkitekt Thorvald Astrup Nilsen i nyklassisk stil. Soria Moria var et kulturtilbud til arbeiderne på Torshov og ble finansiert av fabrikkeier Wilhelm A. Blystad. Fra opprinnelsen inneholdt bygget blant annet kino, samt bibliotek i 2. etasje.

I tillegg inneholdt bygget Soria Moria Restaurant. I resten av hagen, som stod igjen etter Lilleborg gård, hadde de uteservering om sommeren med små kafebord med stoler og parasoller. Uteserveringen lå som en forhage på baksiden av kinoen, mot Sandakerveien, og var en grønn oase med store bjørketrær. 

Boligprosjektet vårt i Sandakerveien 33 skal også ha en liten forhage med samme beliggenhet som uteserveringen til Soria Moria Restaurant. Og på grunn av at vårt prosjekt har samme beliggenhet som Soria Moria Restaurant, har vi valgt å kalle prosjektet Soria Hage.

Forkjøpsrett for Usbl-medlemmer

Alle kan kjøpe bolig i Soria Hage, men ved salgsstart har Usbl-medlemmer forkjøpsrett. Salgsstart planlegges i løpet av 2021. For mer informasjon om forkjøpsretten, ta kontakt med Usbl på telefon 22 98 38 00 eller e-post usbl@usbl.no

Dersom du ikke er medlem, er det lurt å melde seg inn i Usbl allerede i dag, så du kan sikre deg forkjøpsrett på disse boligene.

Meld interesse for Soria Hage

 Jeg samtykker til at Usbl kan sende meg informasjon og megler kan kontakte meg om prosjektet. Samtykket kan til enhver tid trekkes ved å kontakte oss eller bruke lenke til avmelding i e-post. Se mer i Usbl’s personvernerklæring om behandling av personopplysninger.

Røisland & Co

Lars Petter Hansrud

Områdekart