Hopp til hovedinnhold

Bo der pulsen slår

Torshov ligger fint plassert litt i høyden, med kort vei til både sentrum så vel som til marka. Fra Soria Hage er det gangavstand til Sagene, Bjølsen, Storo og “Løkka”, som byr på fine kulturtilbud, vakre turområder samt gode shopping- og treningsmuligheter. Er du glad i konserter og teater trenger du ikke å gå lengre enn til nabobygget Soria Moria. Rett rundt hjørnet finner du dessuten baker, kafeer og restauranter, samt små, koselige butikker. Du kan spasere ned til Ringen kino, Månefisken og Wallmanns, ta trikken opp til Storo-senteret eller ned til Grünerløkka, der du finner spennende vintagebutikker, spisesteder, bokhandlere og små nisjeforretninger. 

Er du glad i å gå tur, kan du rusle langs Akerselva. Området byr på flotte turstier helt fra sentrum i sør til Maridalen og Nordmarka i nord.

Med sin sentrale, men likevel skjermede plassering er leilighetene i Soria Hage perfekt enten du bor alene, har familie med små barn eller ønsker å flytte fra hus til lettstelt leilighet med heis.

Strøm-Larsen

Like ved Soria Hage ligge den legendariske kjøttforhandleren Strøm-Larsen, som er viden kjent i Oslo. Det er ekstra hyggelig å handle i små, lokale delikatesseforretninger.

På Torshov er det butikker med sjel, hvor du kan handle smått og stort.

Ta trikken!

Bare 200 meter fra leilighetene ligger buss- og trikkestoppet Torshov, som er nærmeste stopp for offentlig kommunikasjon. Torshovs hovedgate er Vogts gate, og her går det trikker hvert 3.-4. minutt mellom sentrum og Kjelsås. Stoppestedet Torshov betjenes av trikkelinjene 11, 12 og 13, samt busslinje 20. Setter du deg på trikken er du nede ved Oslo S på bare 12 minutter. Med Soria Hage som base ligger alt til rette for små og store utflukter i eller utenfor byen.

Sandakerveien - en gate med sjel

Soria Hage ligger i Sandakerveien 35 og 37. Dette er en rolig sidegate med skjermet beliggenhet. Det er kun 1,5 km til Nydalen, Handelshøyskolen BI og Storo Storsenter. Du kan rusle, sykle eller sette deg på trikken, og vips - så er du fremme.

I nabolaget er det variert bebyggelse med mange ærverdige bygårder.

Trehusene i Sandakerveien gir tonnevis med sjarm.

Elvelangs

Langs Sandakerveien går Akerselva, perfekt for både rekreasjon og trening. Her kan du oppdage små og store perler, og nyte fin natur, uansett sesong.

Langs Akerselva er det spekket med kulturminner, fine bygg og parker. Gå- eller treningsturen tar du på de flotte stiene og veien langs elva.

Torshovparken

Området rundt Soria Hage er fullt av grønne lunger, og fra ditt nye hjem er det bare et par hundre meter bort til Torshovparken. Dette er et koselig område for små og store, enten dere vil slappe av eller være i aktivitet.

Parken er ca. hundre år gammel. Den ble laget på 1920-tallet, i forbindelse med utbyggingen av boligområdet Torshovbyen. Under krigen ble parken brukt til å dyrke mat til Torshovs beboere, noen områder ble også anvendt som private parseller. Parken ligger på en høyde og har dermed flott utsikt både mot sentrum og Oslofjorden. I den ene enden ligger en musikkpaviljong, denne er et stilig blikkfang. I tillegg finner du en dam helt nord i parken.

Torshovparken er herlig for de minste om vinteren. Barna kan ake i skråningene, og de kan drive med skilek. Sommerstid er også parken populær for områdets beboere. Her kan du sole deg på plenen, iblant arrangeres det også konserter og utekino her. I tillegg er parken et hyggelig turområde.

Torshovparken har flere skulpturer, blant annet en byste fra 1931. Bysten forestiller Fernanda Nissen, som var første formann i parkutvalget. I tillegg finner du en barneskulptur laget av Sigri Welhaven, samt en byste av Jolly Kramer-Johansen. Han var komponist og bodde på Torshov hele livet.