Hopp til hovedinnhold
Bolig
Får oppfylt boligdrømmen i Solbråtan borettslag
N
este år kan Rune Aleksander Vigdal (37) flytte inn i sin splitter nye drømmebolig i Solbråtan borettslag i Tranby, Lier kommune. Og boligdrømmen går i oppfyllelse mye takket være et overført Usbl-medlemskap.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
12. mai 2021
Tekst: Grethe Rønningen | Foto: Erik Hannemann & Usbl

– Jeg ønsket å få noe som er litt større, med mer plass, men i samme område, forteller Rune. Han bor allerede i området og ser ingen grunn til å flytte til et annet sted.

– Jeg får bra utsikt mot Lierdalen og ser Drammensfjorden. Det er bedre utsikt enn mange andre har, sier Rune fornøyd.

Neste år kan Rune Aleksander Vigdal (37) flytte inn i sin splitter nye drømmebolig i Solbråtan borettslag i Tranby, Lier kommune

Stille, men bynært

– Jeg liker å ha det stille og rolig. Her er det landlig, men kort vei til Drammen, Asker og Oslo. Det er gode kollektivtilbud. Og det blir enda enklere når jeg flytter inn i ny bolig enn der jeg bor nå, sier Rune.
Nå bor han fem minutter unna det som skal bli hans flunkende nye bolig i Solbråtan borettslag i Tranby. Han kan nesten ikke vente til han overtar boligen i 2022.

Går opp i boligstørrelse

I de første barneårene bodde han i et rekkehus rett ved. Nå skal han på nytt flytte inn i et rekkehus, men denne gangen er det hans egen 4-roms rekkehusleilighet over to plan med tre soverom, to bad og parkering i underetasjen.

– Det er neste steg i boligmarkedet, sier Rune. 

Rune kjøpte sin første bolig for ti år siden. I de senere årene har han ønsket seg litt større plass enn sine 50 kvadratmeter. Den nye boligen i Solbråtan borettslag er over dobbelt så stor med 103 kvadratmeter primærrom.  
– Jeg har vært interessert i prosjektet siden det ble annonsert. Jeg så en plakat tilbake i 2017 og har fulgt med siden. Det ble riktignok noe forsinket, men nå har de startet, sier Rune som har observert at det første spadetaket nå er tatt.

– Folk oppdager Lier og ser at det er både sentralt og landlig på én gang. Lier er kjent som en bra kommune å bo i, og økonomien og tilbudene for innbyggerne er gode. Her får du hjelpen du trenger, når du trenger den.

Vibeke Børven, megler

Var skeptisk til borettslag og fellesgjeld

Rune har tidligere vært skeptisk til hele tanken på å kjøpe bolig i borettslag med fellesgjeld og husleie. Han hadde hørt og lest skrekkhistorier med nye boliger hvor alt har sett supert ut med lave innskudd, men med «overraskelser» på lur med skyhøy fellesgjeld og husleie på toppen av utgiftene på boliglånet.

– Jeg har tenkt at borettslag og andelsleilighet ikke er noe for meg. Men jeg begynte å se litt nærmere på det. Jeg snakket med en bekjent som har erfaring fra å bo i borettslag og ble mer positivt innstilt. Og dette virker seriøst og ordentlig, sier boligkjøperen.

Boliger på ett og to plan

Solbråtan borettslag vil bestå av 30 rekkehusleiligheter, fra 78 kvm med to soverom, 100 kvm med tre soverom og 122 kvm med fire soverom. I tillegg kommer tomannsboliger med leiligheter på ett plan. Disse ble kjøpt først, og av Usbl-medlemmer med lang ansiennitet.

Alle boenheter har to parkeringsplasser hver, hvorav minst en av dem er i parkeringsanlegget. Noen har parkeringsplass nummer to på bakkeplan dersom det ikke er plass i parkeringsanlegget.

Selv om det er en del godt voksne kjøpere, er spennet i alder stort, fra 25 til 74 år. Det er barnefamilier, eldre voksne og yngre som Rune.

Overførte Usbl-medlemskap

Rune nøt godt av morens Usbl-medlemskap og lange ansiennitet da han kjøpte den nye boligen i Solbråtan borettslag. Ved hjelp av det overførte medlemskapet fikk Rune store fordeler. Forkjøpsretten kunne brukes ved salgsstart 16. mars 2020. Etterpå har det vært, og er, førstemann til mølla.

– Det var flaks å få et medlemskap like langt som alderen min. Da stilte jeg sterkt og kunne gå for leiligheten jeg ønsket meg og hadde råd til, sier Rune.

Han synes det er positivt at familier og litt yngre boligkjøpere også skal flytte inn i Solbråtan.

– Det er en god miks av kjøpere i ulike aldersklasser, sier megler Vibeke Børven ved DNB Eiendom Lier.

– I starten var boligkjøperne godt voksne, og mange av dem har bodd i enebolig siden 1970-tallet og vil bo på mindre plass hvor de slipper vedlikehold. 

I det siste er det flere unge som har kjøpt bolig i Solbråtan, forteller megleren. Og etter hvert som folk har sett responsen på Solbråtan-prosjektet, har interessen økt ytterligere.

– Dette er et ettertraktet postnummer, og vi kunne solgt mer, mener Vibeke.

Stor interesse for Solbråtan

Vi er fornøyde med interessen og har solgt veldig bra, forteller Lotte Rostad Jensen som er markeds- og salgsansvarlig Usbl. Av i alt 30 boenheter, er det per i dag kun seks igjen.
Men Lotte er ikke veldig overrasket over responsen i boligmarkedet i Lier.
– Vi visste at det var stor interesse. Og da vi la ut prosjektet, var det allerede over 300 på listen over interesserte boligkjøpere, forteller hun.
Ved salgsstart kom det 22 bud, mange på samme boenhet. De med lengst ansiennitet fikk tilslaget.

– Med så mange budgivere på nybyggprosjektet i Tranby, må vi si at det har gått over all forventning, sier Lotte.
Hun tror grunnen til den gode responsen er at mange bor og har tilknytning til Lier og ønsker å bli i området, men at det har manglet på denne typen boliger.
Det er også kjøpere med postnummer fra nærliggende steder, og noen kommer fra Oslo uten noen lokal tilknytning.
– Den fine beliggenheten med syd-vestvendt orientering, utsikt over Lierdalen og mot Drammensfjorden, gjør dette til en attraktiv tomt. I tillegg har det vært liten utbygging i området, forteller Lotte.

Vi er fornøyde med interessen og har solgt veldig bra, forteller Lotte Rostad Jensen som er markeds- og salgsansvarlig Usbl.

Populært sted å flytte til

Megler Vibeke Børven har merket økende pågang av interesserte fra Asker, Bærum og Oslo, og hun tror dette er et voksende fenomen. Pris, men også beliggenhet, pekes på som to viktige årsaker til den økende interessen.

– Folk oppdager Lier og ser at det er både sentralt og landlig på én gang. Lier er kjent som en bra kommune å bo i, og økonomien og tilbudene for innbyggerne er gode. Her får du hjelpen du trenger, når du trenger den.

Tranby er et fint lite sted og et attraktivt og nært knutepunkt med gode og raske forbindelser til Drammen, Asker og Oslo. Nærmeste store kjøpesenter er kun fem minutters kjøretur unna, sier Vibeke.

Nye boliger, slik som på Solbråtan, er etterspurt også av folk lokalt og de som kommer fra nærområdene. 

– Solbråtan ligger i et populært område av Tranby Her er flott utsikt, nært buss, skoler, barnehager og idrettsanlegg, og busstoppen er et par steinkast unna, sier megleren.

Solbråtan er nå utsolgt, og beboerne har flyttet inn. Se også våre andre boligprosjekter.

Inspirasjon og tips