Hopp til hovedinnhold
Bolig
Lev ut boligdrømmen på Solbråtan
R
ekkehus og tomannsboliger i hyggelige og frodige omgivelser. På Solbråtan er veien til drømmeboligen kort for deg som vil leve tett på naturen, men likevel ha nærhet til byen.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
7. april 2021
Tekst: Hilde Erlingsen | llustrasjon: 3destate

Midt mellom Drammen og Asker finner du Tranby, et tettsted omkranset av både skog og mark, men også sjø og by. Nettopp i dette solrike og populære området i Lier kommune bygges det et prosjekt vi legger stor stolthet i; Solbråtan. 

Her blir det helt nye rekkehus og tomannsboliger klare for at du skal flytte rett inn. Alle boligene får vestvendt balkong hvor du kan nyte utsikten over Lierdalen. 

– På Solbråtan er vi sikre på at mange kommer til å trives, enten det er barnefamilier eller andre som ønsker en enklere hverdag i et hyggelig borettslag, sier Lotte Rostad Jensen, marked- og salgsansvarlig i Usbl.

I harmoni med omgivelsene

Trivelig er et nøkkelord for boligfeltet Solbråtan. Boligene vil ligge idyllisk plassert blant åker og eng. De fleste rekkehusene har fine uteplasser med balkonger eller markterrasser slik at du kan tilbringe herlige soldager utendørs. Tomannsboligene får også markterrasse hvor du kan lage deg en koselig uteplass, akkurat sånn som du vil ha den. 

– Her har vi brukt god tid på å lage boliger som skal fungere best mulig med tanke på tomten. I rekkehusene er hovedoppholdsarealet i andre etasje, sånn at du kommer høyere enn rekken foran deg. Da får du fritt utsyn utover åkrene og Drammensfjorden, sier Jensen. 

– Her er det mange av boligene som kommer til å få en kjempeutsikt. Det er også lagt til rette for at alle skal få best mulig solforhold, legger hun til. 

Mellom husrekkene blir det et hyggelig og solfylt gårdsrom som åpner seg mot sør. Her blir det lagt til rette for lek for barn, men også et sted der beboere kan møtes og bli kjent.

Boligene har smarte løsninger og alle har koselig peis.

Smart og moderne

Boligfeltet vil bestå av 26 delikate og moderne rekkehus over to plan i ulike størrelser. Oppholdsrommene er av god størrelse, og planløsningen er smart, slik at både kjøkken, spisestue og stue oppleves luftig og lett å innrede. Velg mellom tre eller fire soverom. Her er det plass til alle!

Det bygges også to praktiske og lekre tomannsboliger over ett plan. 

– Disse passer ekstra godt for deg som ønsker en lettere hverdag og vil slippe å tenke på vedlikehold av enebolig og stor hage, sier Jensen. 

Alle boligene har smarte løsninger, og et ekstra pluss er en koselig peis i stua hvor du kan nyte varmen når kulda setter inn. Du får også tilgang på to parkeringsplasser, som er kjekt for familier som er avhengige av to biler.

Oppdag hva Tranby kan by på

Solbråtan er perfekt for deg som ønsker å bo landlig, men sentralt på en gang. Til Asker er det drøye ti minutter med bil, mens du er i Drammen på under et kvarter.

Skal du til Oslo og legger turen utenom rushtiden er du fremme på ca. 30 minutter. Det er også gode muligheter for å reise med kollektivt, og spare både penger og miljøet.

Men du trenger ikke nødvendigvis reise inn til byen. Fra Solbråtan har du gangavstand til både butikker, idrettsanlegg og bibliotek. Vil du ha ferske bakevarer til helgefrokosten? Marihøna Gårdsbakeri ligger like ved og kan by på fristende hjemmebakst. I tillegg har du tilgang på flere gårdsutsalg med lokale råvarer. 

Har du også små barn bor du rett og slett midt i smørøyet. 

– Til Tranby barnehage rusler du på tre minutter. Det er også gangavstand til både Hallingstad barneskole og Tranby ungdomsskole, som også ligger kun tre minutter hjemmefra, sier Jensen. 

For deg som er glad i friluftsliv har livet på Tranby mye å by på. Fra boligen din på Solbråtan kommer du rett ut på fine gang- og sykkelveier i det frodige området. På 10-15 minutter er du inne i skogen hvor det er ypperlige turmuligheter. Om vinteren er det gode skimuligheter med fine oppkjørte løyper, mens om sommeren kan du nyte et forfriskende bad på et av de mange badestedene i området.

Flytt rett inn

Frister det å flytte inn i noe helt nytt og fresht? For det er jo noe eget i å vite at ingen andre har bodd i boligen før deg. Her er det ingen riper i gulvet, sprekker i taket eller merker på veggene. Ved å slippe oppussing kan du heller leve livet slik du ønsker og bruke tid på det som virkelig betyr noe for deg. Ta med flyttelasset og innred slik som du ønsker.  

På Solbråtan har du alt du trenger, pluss litt til. Nærhet til både natur og by, kombinert med gode solforhold, gjør dette til et område som mange kan trives i. Her ligger alt til rette for å skape familieminner i ditt nye hjem.

Solbråtan er nå utsolgt, og beboerne har flyttet inn. Se også våre andre boligprosjekter.

Inspirasjon og tips