Hopp til hovedinnhold
Eiendom og økonomi
Trenger ditt borettslag eller boligsameie bistand til rehabilitering?
U
sbl Romerike er i sterk vekst, og har etablert en prosjektavdeling som kan hjelpe deg med ditt byggeprosjekt fra A – Å, eller bare en liten del av prosjektet om det er det du vil?
15. november 2020
Tekst: Sempro & Usbl | Foto: Sempro

Komplett kompetansehus for alt innen eiendom

Usbl har lang fartstid på Romerike og bygde de første boligene i Åsenhagen på Skedsmokorset allerede i 1950, og på kontoret i Lillestrøm har vi all kompetanse du trenger innen vedlikehold, drift, regnskaps- og forretningsførsel og boligutvikling.

Veletablert prosjektavdeling

Ronny Sollie er avdelingsleder for Usbl Prosjekt på Romerike og Hadeland, og kundegruppen er både små og store borettslag og sameier, både etablerte og helt nye som skal prosjekteres og bygges. 

Vi kan bistå med alt fra tilstandsvurdering, forprosjektutredning, prosjekt- og byggeledelse, prosjektering, uavhengige kontroller og byggelånskontroll

Kunnskap samlet i én pakke

- Det som er unikt med oss, er at vi har hele pakken og kan tilby alt. Noen kunder hjelper vi med hele prosessen fra start til slutt, mens andre hjelper vi med enkelttjenester. Uansett hva du har behov for, har vi samlet det på ett sted. Det gjør det enklere å få oversikt, men kan også spare deg for mye tid og kostander, sier Sollie.

- Noen av våre kunder ønsker kun enkeltelementer av det vi gjør. Da kan du velge det som passer din organisasjon. Det kan være at du for eksempel kun trenger hjelp med byggelånsoppfølging til ditt næringsprosjekt eller at dere trenger hjelp med sikkerhet-, helse- og arbeidsmiljøkoordinering (SHA) på byggeplassen, sier Sollie.

Andre igjen trenger en aktør som kan bli en langsiktig partner.

- Vi synes det er kjempegøy når vi får en livslang rolle. Vi kan sette opp bygget, markedsføre og selge boligene, overlevere dem og stå for reklamasjon, i tillegg til å forvalte og rehabilitere i ettertid.

Fra ventre: Marit Thomas, Ronny Sollie, Trond Hagen & Bård Lindh

Midt i smørøyet på Romerike

Det er ikke tilfeldig at Usbl har valgt å legge en lokalavdeling på Romerike. Området er stadig i vekst, og er sentrum for mange spennende byggeprosjekter, forteller Ronny Sollie.

- Vi ligger midt mellom hovedflyplassen og hovedstaden, så vi er et område som er dømt til vekst. Her er det mange utbyggere som ønsker seg inn på markedet, sier Sollie.
Han mener Usbl´s fordel i Romerike, er stor kunnskap og erfaring knyttet til regionen. 

- Vi mener det er veldig viktig med lokal tilknytning. Våre ansatte kjenner markedet på Romerike. Vi vet hva som bør bygges i området og hva som skal til for å lykkes, sier Sollie.

- Det stilles en del krav når man bygger i områdene rundt sentrum. Det kan være at kommunen stiller krav til næring på bakkeplan, veier, park og andre omsorgstiltak. Dette har vi bred kompetanse på. Vi bygger selv i samme område, så vi vet hvordan vi best mulig kan møte disse kravene, utdyper han.
Kombinasjonen av denne erfaringen og det å ha en solid aktør som Usbl i ryggen, er en vinnende oppskrift for Ronny Sollie og de andre ansatte på Romerike. 

Nærhet til kunden

- Nærhet til kunden viktig for oss, så jeg er veldig glad for å ha fått på plass en prosjektavdeling med så bred byggfaglig kompetanse, uttaler regionleder for Romerike og Hadeland, Marit Thomas. Samtidig har vi som et av Norges største boligbyggerlag et stort nettverk av mennesker og kunnskap som kommer våre kunder til gode, sier hun.

Marit Thomas, regionleder Usbl Romerike og Hadeland
Inspirasjon og tips