Hopp til hovedinnhold

Norsk Førstehjelp

Usbl har forhandlet frem en god avtale med Norsk Førstehjelp AS for å tilby hjertestarter, livreddende førstehjelpskurs og førstehjelpsutstyr til alle borettslag og sameier som forvaltes av Usbl.

To hender som holder en gummi hjerteform.

Fakta om hjertestans

Hvorfor bør du få hjertestarter og gjennomføre førstehjelpskurs?

  • Hvert år får 3 000 personer hjertestans utenfor sykehus, av disse dør 2 500 personer
  • 70 % av hjertestansene skjer i hjemmene
  • Responstiden til ambulanse er i gjennomsnitt 9 minutter i byer og 28 minutter utenfor tettbygde områder
  • Hvis du starter med hjerte- og lungeredning før ambulansen kommer og får gitt et strømstøt fra en hjertestarter innen 3-5 minutter, øker overlevelsen opp til 75 %

Hvorfor velge Norsk Førstehjelp?

Hjertestarter

Norsk Førstehjelp tilbyr dere Lifeline AED kvalitetshjertestarter til en meget gunstig pris. Deres hjertestarter er en av de beste på markedet. Den er CE og FDA godkjent («Food and Drug Administration» i USA er en av de strengeste godkjenningsbyråene i verden). Analysetid og ladetid er svært kort, den har stemmekommandoer som veileder deg i bruk av maskinen. De leverer en kompakt hjertestarter som er klar til bruk, uten behov for tilkobling av ledninger eller åpning av deksler. Den tåler støt, støv og fukt. Hjertestarteren har 8 års garanti, men en hjertestarter er ikke vedlikeholdsfri. Elektrodene som festes på personen ved hjertestans må byttes annet hvert år, og batteriet må også byttes for at maskinen skal fungere den dagen man har bruk for den.

Norsk Førstehjelp tilbyr også skap med alarm, med og uten varme til hjertestarteren for hhv. utendørs og innendørs plassering.

Prisen for en hjertestarter avhenger av kvalitet, batterikapasitet, garantitid, brukervennlighet og produsent.

Søk om støtte fra Bomiljøfondet

Husk at dere kan søke Usbl's Bomiljøfond om støtte til hjertestarter i borettslaget eller sameiet. Les mer om Usbl's Bomiljøfond. 

Førstehjelpskurs

Norsk Førstehjelp tilbyr 3 timers livreddende hjerte- og lungeredningskurs inkludert bruk av hjertestarter for inntil 15 personer. Deres kurs har stort fokus på praktisk trening og at hver deltaker skal kunne livreddende førstehjelp etter gjennomført kurs. Alle instruktører er godkjente helsepersonell.

Ta kontakt med Norsk Førstehjelp:
E-post: kontakt@norskforstehjelp.no *
Telefon: 951 39 090

* Merk henvendelsen med «Usbl avtale» og skriv navn på borettslaget eller sameiet du bor i, så kontakter Norsk Førstehjelp deg.

Les mer om hva Norsk Førstehjelp tilbyr her