Vi opplever tekniske problemer. Betalingsstatus for felleskostnader kan være påvirket av dette. 

Hopp til hovedinnhold

BUA – deling av sportsutstyr i borettslag og sameier!

Kom i gang med deling av sportsutstyr, til stor nytte og glede for beboerne. Det er enkelt å opprette og drive et selvbetjent BUA i borettslaget eller sameie. BUAs digitale utlånssystem gjør det enkelt for beboere å reservere utstyr og enkelt for styret å administrere utlånsordningen.

Hva er BUA?

BUA er en ideell organisasjon som har som formål å få flere barn og unge ut i allsidig aktivitet, uavhengig av økonomi og kulturell bakgrunn. Dette støttes av oss i Usbl, og vi ønsker i tillegg å legge til rette for at beboerne i våre borettslag og sameier kan leve mer bærekraftig. Det å tilby tjenester som gjør det mulig å dele på godene og redusere forbruk er viktig i denne sammenheng.

BUA + Usbl

Sammen med BUA har Usbl utviklet konseptet «BUA i borettslag og sameier» - et helhetlig konsept for deling av sport- og fritidsutstyr. Målet er at alle beboere skal ha tilgang til sports- og fritidsutstyr. Deling av sports- og friluftsutstyr bidrar til bedre helse, mindre forskjeller og lavere forbruk.

Hva skal til for å etablere BUA?

1. Egen fellesbod
Adskilt og låsbart rom/bod/garasje til disposisjon for oppbevaring av sports- og fritidsutstyr i sameiet eller borettslaget. Størrelsen på fellesboden kan variere fra noen få kvadratmeter til mange kvadratmeter, avhengig av hva og hvor mye man ønsker å dele.

2. Sports- og fritidsutstyr
Utstyret som skal være tilgjengelig for deling bestemmer borettslag eller sameiet selv. Alt man ikke bruker så ofte, kan med fordel deles. Det kan være telt, fiskestenger og redningsvester for å kunne dra på telttur en gang i blant. Eller utstyr som barn vokser raskt i fra og som man ikke benytter så ofte som skøyter, ski, bæremeis, pulk eller sykkelvogn. Man kan også dele store ting som man ikke bruker ofte, og som man ikke har plass til i egen bod som f.eks. kajakk eller el-sykkel. Hvis ikke beboerne selv har utstyr som de vil dele, har Usbl gunstige rabattordninger for innkjøp av nytt utstyr som borettslaget eller sameiet kan kjøpe inn.

3. Digitalt utlånssystem
BUAs digitale utlånssystem gjør det svært enkelt for beboere å reservere utstyr, og svært enkelt for styret å administrere utlånsordningen. Systemet gjør det enkelt å holde orden på hvem som har lånt hva og når det skal leveres tilbake. Det skaper forutsigbarhet og sørger for at utstyret ikke blir borte.

Søk støtte til etablering av BUA via Usbl's Bomiljøfond

Borettslag og sameier kan søke om støtte fra Usbl's Bomiljøfond til etablering av BUA og til innkjøp av utstyr. Les mer om Bomiljøfondet. 

Er du interessert i BUA i ditt borettslag eller sameie?

BUA i borettslag og sameie