Hopp til hovedinnhold
Usbl satser på sterk vekst med eget kontor for Hamar-regionen
M
ed solid kompetanse innen etablering og seksjonering av borettslag og sameier, forretningsførsel og bistand til rehabilitering og vedlikehold, vil Usbl bidra til ytterligere oppgang i boligmarkedet i Hamar-regionen.
24. september 2021

–  Det skjer mye i Hamar-regionen. Bedriftene er flinke til å skape nye arbeidsplasser, og Usbl vil gjerne være med på å skape vekst og gode bo- og leveforhold for byens innbyggere og de som planlegger å flytte hit. Hamars rolle som det store vekstområdet i Innlandet skyldes alt fra infrastruktur, nærheten til Oslo og den generelt offensive stemningen som preger byen og området rundt, forteller Pål Sjetne. 

Han er regionleder for Usbl Innlandet, tidligere Hedmark og Oppland, og har 15 års erfaring og solid kunnskap om boligbyggelag-bransjen. Nå ser han frem til å få Usbl til å vokse sammen med lokale samarbeidspartnere.

Regionleder for Usbl Innlandet, Pål Sjetne.

Bidra til ytterligere vekst

Usbl sitter med over 70 års erfaring innen boligutvikling og forvaltning, og har opp gjennom årene bygget boliger for sine medlemmer i tett samarbeid med utbyggere og arkitekter. Denne kunnskapen vil de gjerne dele med aktører i Hamar-området. 

– Vårt mål er å kunne være med å bygge gode boliger i Hamar-regionen. Vi vil hjelpe både nåværende og fremtidige medlemmer til å finne boligen som passer for dem, og deres livssituasjon. Usbl vil gjerne samarbeide med tomteeiere, boligutviklere, entreprenører og meglere, hvor Usbl kan være faglig gode samarbeidspartnere. Eventuelt kan vi også kjøpe tomter og prosjekter for å være med på å skape ytterligere vekst, sier han.

– Her ser vi etter de som kan Hamar-området og som kjenner det lokale markedet i området. Vi ser også etter tomter med en viss størrelse, hvor vi kan bygge gode, grønne og miljøvennlige boliger, forklarer Sjetne.

Er du tomteeier, boligutvikler, entreprenør eller megler? 

Utvider Usbl-land

Som boligbyggelag har Usbl historisk primært vært til stede på det sentrale Østlandet, med sterkest tilstedeværelse i hovedstadsområdet og opp til Eidsvoll, Kløfta og Minnesund. I tillegg er Lillehammer representert av Usbl, og mange sameier og borettslag i byen har gode samarbeid med boligbyggelaget. 

– Det er naturlig for oss å sørge for at området i mellom Eidsvoll og Lillehammer også får nyte godt av de gode tjenestene vi leverer i Usbl. Derfor tenker vi det er viktig med denne etableringen, både for oss som bedrift og for fremtidige samarbeidspartnere og medlemmer, sier regionslederen.

Strategisk viktig område

For Usbl, som har mange medlemmer i Hamar-regionen, er det viktig med nærhet til kundene, forteller administrerende direktør, Johan Bruun. 

– Innlandet er et satsningsområde og midt i vårt nåværende geografiske nedslagsfelt. Vi har medlemmer i hele området og ønsker å være mer tilgjengelig for disse. I tillegg skjer det mye i Hamar-regionen og vi opplever økende tilsig av muligheter til å utøve vårt formål. Vi har i en periode ønsket å etablere oss i Hamar, da vi synes det er noe lang avstand til vårt kontor på Lillehammer, forteller han.

Usbl vil i første omgang etablerer et representasjonskontor med tre ansatte, og kontoret vil kunne tilby alle Usbl’s tjenester. Bruun anbefaler lokale utbyggere å ta kontakt

– Usbl har solid kompetanse innenfor bygging og forvaltning av boliger, og vi er naturlig samarbeidspartner innenfor begge områdene. I tillegg har vi kapital som gjør det mulig for oss å investere i gode prosjekter, samtidig som vi har mange medlemmer og dermed potensielle kunder, forsikrer Bruun.

Vi har satt betydelige krav til oss selv på hvordan vi skal bygge, hvilke tomter vi velger og hvordan vi på best mulig måte tar vare på ressurser gjennom gjenbruk og materialvalg

Pål Sjetne, regionleder Usbl Innlandet

Et grønt fokus

Det grønne skiftet står sentralt når Usbl skal bygge nye boliger, og det gjelder selvfølgelig også for det nyopprettede kontoret på Hamar, betrygger regionleder for Usbl Innladet, Pål Sjetne. 

– Det er en svært viktig faktor for oss. Vi har satt betydelige krav til oss selv på hvordan vi skal bygge, hvilke tomter vi velger og hvordan vi på best mulig måte tar vare på ressurser gjennom gjenbruk og materialvalg, forklarer han.

Usbl gjør rehabilitering og vedlikehold enkelt

Sitter du i styret for et borettslag eller sameie hvor forfallet begynner å merkes, og nødvendige tiltak er sårt tiltrengt, vil du som kunde hos Usbl på Hamar kunne benytte deg av deres omfattende tjenester innen rehabilitering og vedlikehold

– Hos oss kan et borettslag eller sameie få hjelp til å få igangsatt alt av nødvendig vedlikehold og rehabilitering, om det skulle være skifte av tak eller vinduer, utbedre litt rufsete fellesområder eller lage en mer omfattende vedlikeholdsplan for eiendommen. Usbl-prosjekt vil være en av våre viktigste leveranser på Usbl’s nye kontor på Hamar, og kan gjøre at mang en styreleder kan senke skuldrene betraktelig, og delegere de fagmessige utfordringene til oss som sitter på den kompetansen, forsikrer Sjetne.

Overlat regnskapet til oss

Usbl vil gjerne også bli den foretrukne samarbeidspartneren for eksisterende borettslag og sameier i Hamar-regionen som ønsker et helhetlig tilbud på forretningsførsel. Hos Usbl kan nemlig ethvert styre finne sin forlengede arm. 

– Vi gjør det å være styremedlem eller styreleder til en langt enklere oppgave, siden vi besitter all den kompetansen de eventuelt mangler. Usbl skal være gode diskusjonspartnere for et styre, hvor vi sammen finner gode løsninger som funker for akkurat deres borettslag eller sameie. Vi har også gode, kompetente ansatte som kan sørge for at regnskap og rapporter blir utført etter alle lovens regler og forskrifter. Men igjen, det er styrets faste kontaktperson og kundeansvarlig som sørger for at disse tjenestene blir levert på en enkel og profesjonell måte.

Alt blir enklere med Usbl

Det er mange grunner til at både utbyggere, borettslag og sameier og de som jakter på bolig skal velge Usbl, ifølge Sjetne. Her definerer han totalleveransen som det aller viktigste.

– Hos oss tilbyr vi den totalen pakken. Du kan gå ett sted og finne løsningene du trenger. Vi følger prosessen fra A til Å, om du er utbygger og ser etter en miljøbevisst samarbeidspartner, om du sitter i et styre og trenger bistand til rehabilitering og vedlikehold på eiendommen eller om du skal kjøpe din første eller en ny bolig, forklarer han. 

– Vi er et fremoverlent boligbyggelag, vi snur oss fort og vi er der for kunder og medlemmer. Vi har over 100 000 medlemmer, som alle har tilgang på de mange medlemsfordelene vi tilbyr i Usbl. Du har selvfølgelig forkjøpsrett basert på ansiennitet, du har tilgang på 500 utleieleiligheter, og du kan bli med i ulike delingstjenester. I tillegg får du rabatter hos alle våre gode samarbeidspartnere. Usbl gjør livet litt enklere, smidigere, og rimeligere avslutter Sjetne.

Ta gjerne kontakt direkte med Pål:

Pål Sjetne
Regionleder Usbl Innlandet
Tlf.: 905 37 839
E-post: psj@usbl.no

Inspirasjon og tips