Hopp til hovedinnhold

Kistefos

Kistefos kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser.

Spennende museumsbesøk hos Kistefos

Legg turen til Kistefos på Jevnaker. Usbl-medlemmer får 20 % rabatt på alle type billetter (gjelder ikke guidet tur) hos Kistefos. Barn til og med 16 år går gratis!

Husk å vise medlemsbeviset når du kjøper billett for å få rabatt.

Velkommen til Kistefos på Jevnaker - stedet hvor kunst, skulptur, arkitektur og industrihistorie smelter sammen i en unik totalopplevelse som overgår forventningene. Kistefos har flere år på rad blitt tildelt utmerkelsen "Tripadvisors Traveller’s Chioce" som kun gis til TripAdvisors 10% beste attraksjoner i verden. ​​​​​​

Kistefos er for hele familien.

Du finner oss på Jevnaker, vakkert beliggende ved Randselvas bredder, omlag én times kjøretur fra Oslo.​​​​​

Hurvin Anderson: Salon Paintings 4. mai–13. oktober 2024

Kistefos har gleden av å annonsere den første soloutstillingen i Norge med malerier og tegninger av den anerkjente britiske kunstneren Hurvin Anderson. Utstillingen fokuserer på Andersons bejublede Barbershop-serie som en linse vi kan bruke for å betrakte Andersons praksis som helhet og den enestående fornemmelsen han har for historie, minne og sted.

I galleri Nybruket vises en altoppslukende flerkanals videoinstallasjon av den anerkjente sveitsiske kunstneren Pipilotti Rist (f. 1962), en pionér innen video-og installasjonskunst.

Nyttig informasjon:

Midt i skulpturparken, i hjertet av Kistefos, er vår hyggelige kaféplass. Her finner du også museumsbutikken, toaletter og en lekeplass for barna.

All serveringen er basert på lokalprodusert mat fra Øvre Kjekshus Gård. Varme og kalde småretter er laget av kjøtt, ost og grønt fra gården, samt lokalt elgkjøtt fra Kistefos Vilt.

Museumsbutikken Smia legger vekt på flott design og god kvalitet. Her finner du alt fra interiørartikler og smykker, til kunstbøker, leker og godteri, kaffe og te. Flere av produktene er laget av kunstnere og håndverkere fra nærområde, og vi har lagt vekt på å tilby fine ting som du ikke finner alle andre steder. Glem heller ikke å ta med deg noe gode matvarer fra lokale leverandører. I museumsbutikken er det lett å finne den perfekte gaven!

Les mer på kistefosmuseum.

Foto: Visit Innlandet