Hopp til hovedinnhold

Kinoklubben

Bli medlem i Kinoklubben og få halv pris på flere gode kinofilmer.

Halv pris på kino med Kinoklubben!

Nå får du som Usbl-medlem ett års medlemskap i Kinoklubben til kun kr. 99,- (ord. pris 179,-).

For nye medlemmer har vi også to medlemskap for prisen av ett!

Logg deg inn på Bonabo for å finne rabattkoden og link til innmelding i Kinoklubben. 

Medlemskap i Kinoklubben gir halv pris på minst 10 utvalgte filmer i året, og gjelder på over 100 kinoer i hele landet.

 

Premiere 8. mars: Ibelin

Dette er en film for gamere, for besteforeldre - og for alle imellom. Ibelin kommer i en form vi ikke har sett før.

Du har sikkert lest om ham; Mats Steen, som døde så altfor tidlig. Den unge gutten som aldri skulle få oppleve sin første kjærlighet, eller få være en del av en vennegjeng… Det var slik alle trodde det var. Han ble mer og mer svekket av en dødelig muskelsykdom, og brukte mesteparten av livet sitt foran dataskjermen. Så vidt familien visste, hadde han ikke noe sosialt liv. Helt til han døde 25 år gammel, og kondolansene fra fjern og nær tikket inn i innboksen og vitnet om noe helt annet. Foreldrene Trude og Robert hadde fått tilgang til passordet til en blogg Mats skrev, og da de postet en melding om at han var gått bort så visste de ikke om noen egentlig kom til å lese det. Men så begynte altså mailene å komme. Mats' avatar Ibelin hadde levd et rikt og sosialt liv i spillet World of Warcraft, og i tillegg til familiens egne videoer og regissør Benjamin Rees (Kunstneren og Tyven, Magnus) intervjuer, så opplever vi Mats' liv som Ibelin gjennom en unik gjenskapelse av det livet han levde i spillet.

Premiere 15. mars: Hammarskjöld

Den svenske storfilmen om Dag Hammarskjöld er en følelsesmessig sterk film om den markante generalsekretæren i FN på slutten av 1950 og begynnelsen av 1960-tallet.

Vi er i 1961 og Hammarskjöld har ett år igjen i stillingen. Deretter skal han flytte hjem til Sverige og endelig legge storpolitikken bak seg. Men, før han gir seg tar han på seg det kompliserte oppdraget å mekle fred og enighet i den betente konflikten i det splittede landet Kongo. En oppgave som skal vise seg å være skjebnesvanger.

Hammarskjöld gestaltes av en eminent Michael Persbrandt, som spiller med stor innlevelse og lar oss også bli kjent med den sårbare og private mannen som må velge mellom sin private lykke og oppdraget som diplomat for å verne om verdensfreden.

Premiere 12. april: Back to Black

Marisa Abela storspiller i hovedrollen som Amy Winehouse, en av musikkhistoriens aller største stjerner!

Amy Winehouse gjorde kometkarriere tidlig på 2000-tallet, med sin særegne stil og stemme. Blandingen av jazz, soul og pop traff publikum både hjemme i Storbritannia og i resten av verden, og brått var den unge jenta på alles lepper. Etter hvert like mye på grunn av sin rusfylte og utagerende livsstil, dessverre. Denne filmen forteller historien om låtskriveren og superstjernen Amy på godt og vondt, og i hovedrollen imponerer Marisa Abela stort! Ikke bare ligner hun oppsiktsvekkende mye på Amy og gestalter rollen på glitrende vis, hun synger også alle sangene selv.

Back to black byr på modig blikk på musikkindustriens "kjendismaskin" og er en solid hyllest til et talent som man bare får oppleve én gang per generasjon.

Premiere 26. april: Wicked Little Letters

Handlingen foregår i en engelsk landsby, der konservative Edith begynner å motta obskøne brev. Den frekke og freidige Rosie blir raskt beskyldt for å være kvinnen bak pennen, men det er noe som ikke stemmer...

Landsbyens kvinner tar saken i egne hender og gir oss et aldri så lite feministopprør på kjøpet. Olivia Colman og Jessie Buckley gir oss en god latter i denne herlige krimkomedien som utrolig nok er basert på en sann historie.

Premiere 7. juni: One Life

One Life er den gripende filmen om Sir Nicholas «Nicky» Winton, som reddet 669 barn fra nazistenes konsentrasjonsleire. Men 50 år senere, er han fortsatt hjemsøkt av skjebnen til de barna han ikke klarte å redde.

Tittelen «One Life» er basert på et sitat fra en av jødedommens viktigste skriftsamlinger: «He who saves one life, saves the world entire.» Anthony Hopkins gjør en nydelig hovedrolle i denne rørende historien, som dessverre også er smertelig aktuell.

Betingelser:

Medlemskapet gjelder i ett år fra innmeldingsdato. Fornyelser skjer årlig til kr. 179,-, men fornyelsen kan når som helst kanselleres på MIN SIDE når du er innlogget på kinoklubb.no.