Hopp til hovedinnhold
Fritid
11 medlemsfordeler for en billigere sommerferie
S
om Usbl-medlem får du fordeler og gode rabatter på hotellopphold, aktiviteter, severdigheter, museer, fornøyelsesparker og musikkfestivaler.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
8. mai 2023

Her er 11 Usbl-fordeler på sommeraktiviteter du som medlem vil nyte godt av:

1. Musikkfest med Oslo Jazzfestival

Helt siden 1986 har Oslo Jazzfestival disket opp med noe av det beste musikkgrenen har å by på. I dagene 11.-17. august kan du nyte jazz i alle genre på festivalen, alt fra Jazz-legender til spennende up-and-coming artister. 

Usbl har i flere år vært stolt samarbeidspartner av Oslo Jazzfestival som arrangerer konserter på scener som Cosmopolite, Oslo Konserthus, Herr Nilsen, Sentralen, Viktoria Nasjonal Jazzscene og Salt. Vi gir ekstra støtte til unge talenter, og hvert år har vi kåring av Usbl Jazztalent i løpet av musikkfestivalen.

Usbl’s medlemsfordel ved Oslo Jazzfestival: 25 % rabatt på konserter ved utvalgte scener i Oslo. Billetter bestiller du her.

Foto: Tore Sætre/Flickr

2. Hadeland Glassverk for voksne og barn

Helt siden starten i 1762, har Hadeland Glassverk forsynt Norge og verden med glassprodukter til nytte, pynt og belysning. Glassblåserne er fortsatt i full jobb, men stedet har også blitt et populært sted for tilreisende. Området og bygningene på Glassverket er godt bevart, og det er som å komme inn en koselig liten by. Året rundt er det flere kunstutstillinger, familieaktiviteter og konserter, i tillegg til flere butikker og spisesteder. Og har du lyst, kan du prøve deg som glassblåser.

Fra 11. mai til 15. september kan du se utstillingen The Art of the Brick: the most famous LEGO® Art Exhibition på Hadeland Glassverk! Utstillingen har vært i 100 byer i 24 land, er sett av over 10 millioner mennesker, var sist i Melbourne, Miami, Paris og London, og er på CNNs liste over "Må-se"- utstillinger. Mange har vokst opp med LEGO, og kan se tilbake på timevis med intens byggeaktivitet i barndommen. LEGO får kreativiteten til å blomstre, og i sommer kan du oppleve spektakulær legokunst i verdensklasse på Jevnaker!

Som Usbl-medlem får du 15 % rabatt på utstillingen ved å bruke koden Part15 hos Ticketmaster, bestill her.

3. Kistefos – skulpturpark og arkitektur i verdensklasse

En liten gåtur på 10 minutter fra Hadeland Glassverk, finner du Kistefos-museet med kunstopplevelser for hele familien. Museet har en diger skulpturpark og mange gallerier. I tillegg får du innblikk i en viktig del av norsk industrihistorie. Kistefos er kanskje aller mest kjent for å by på arkitektur i verdensklasse, for her finner du blant annet The Twist – bygget som avisen New York Times omtaler som et «must see». 

Usbl’s medlemsfordel hos Kistefos: Ved fremvisning av medlemsbevis får du 20 % rabatt på billetter, med unntak av guidet tur. Barn under 16 år går gratis

Hva innebærer bonus?

Med fordelsprogrammet til Usbl, kan medlemmer tjene opp bonus på kjøp av varer og tjenester som ligger som medlemsfordeler. Bonusen kan overføres fra bonuskontoen din til bankkontoen din, når du ønsker det. Men husk at du må ha registrert bankkonto og gyldig betalingskort på Min side først.

KISTEFOS. Foto: Arvid Høidahl
Foto: "Path to silence", Jeppe Hein.

4. Lokale matopplevelser hos Thorbjørnrud Hotell

Kombiner opplevelsene ved Hadeland Glassverk og Kistefos med opphold på ærverdige Thorbjørnrud Hotell. Her bor du ved Randsfjorden, én av Norges største innsjøer. Hotellet har egen strandlinje med brygge. Hotellet er ypperlig for både barnefamilier, voksne par og venner på tur. 

Randsfjorden badepark ligger i gangavstand fra Thorbjørnrud Hotell, og like i nærheten til Hadeland Glassverk og Kistefos. 

For deg som er opptatt av god mat og godt drikke, er hotellet et godt sted å være. Thorbjørnrud kaller seg faktisk et mathotell. Kokkene her komponerer matopplevelser med lokale råvarer. Mange av grønnsakene du får servert er fra egen kjøkkenhage. I tillegg samarbeider hotellet med gårdene i distriktet om levering av meierivarer, kjøtt og grønnsaker som ikke dyrkes i egen kjøkkenhage. Hotellet har i tillegg eget bryggeri. Velbekomme!

Som medlem i Usbl får du 25 % rabatt på overnatting hos Thorbjørnrud hotell, i tillegg til 5 % bonus på mat og drikke!

5. Bad og moro i Bø Sommarland

I hjertet av Telemark finner du Skandinavias største badepark. Bø sommarland har basseng, opplevelser og sklier for de aller minste og større barna, ungdommer og voksne. Blant de mest populære er Magasuget, Sentrifuga, Jettegryta, Mot i Brøstet, Sikk-sakk, Halfpipe, Sommarlandselva og Te Tonga - med Skandinavias største plaskeland, Kånns Tiki! Rundt om på det store parkområdet er det også aktiviteter for dem som vil ha litt pause fra det våte element. Det er nok av moro og opplevelser til å fylle en lang dag eller to!

Usbl’s medlemsfordel Usbl for Bø sommarland: I juni og august er det hele 30 % rabatt på billetter, og i juli er rabatten på 20 %. 

Foto: Bø Sommarland.

6. Action i fornøyelsesparken Tusenfryd

På Vinterbro, kun en busstur på 20 minutter fra Oslo sentrum, ligger Norges største fornøyelsespark. På Tusenfryd er det opplevelser for både dem som liker skikkelig spenning og sug i magen, samt attraksjoner for de minste og dem som ønsker en litt roligere dag.  

Her finner du familiefavoritter som Storm, SpeedMonster, ThunderCoaster, Supersplash og mye mer!

Medlemsfordel Usbl for Tusenfryd: I april, mai, juni, september og oktober får Usbl-medlemmer 30 prosent rabatt på billetter kjøpt på tusenfryd.no. I juli og august er rabatten på 20 %. Les deg opp på betingelser før du bestiller billetter.

Foto: Tusenfryd AS

7. Musikkfestivalen Lillehammer Live

Ja! Vi elsker festivaler, og på tampen av sommeren arrangeres Lillehammer Live ved Strandpromenaden som er en liten gåtur fra byens sentrum. Noen av artistene som kommer er DumDum boys, Ylvis, Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland, Arif, Carola og Emma Steinabakken!

Usbl’s medlemsfordeler for Lillehammer Live: Du får 15 % rabatt på biletter til festivalen. Husk medlemsbevis ved inngangen til festivalen.

Foto: Lillehammer Live

8. Vervenfestivalen

Vervenfestivalen holdes på idylliske Møringa batteri på Karljohansvern i Horten, 14. - 15. juni. Her får du oppleve musikk samtidig som du nyter sjøutsikt til Oslofjorden, egen strand og hyggelig atmosfære.

Festivalen har fokus på kvalitet og line up'en består av norske live-artister innen sjangrene pop, rock og hip-hop. I 2024 kan du se artister som: Kamelen, Vinni, Bjørn Eidsvåg og Marstein. 

Som Usbl-medlem får du 15 % på kjøp av alle billetter. 

Foto: Vervenfestivalen

9. Fjordfesten

Fjordfesten er en musikkfestival midt i Sandefjord sentrum. 2. og 3. august blir Badeparken fylt med gode konsertopplevelser og høy sosial faktor. Velkommen til en folkefest hvor barn, ungdom og voksne kan kose seg sammen. I år kommer blant andre Delara, Chris Holsten, Ballenciaga og Carola for å spille!

Som Usbl-medlem får du 15 % rabatt på billetter til Fjordfesten! 

Foto: Fjordfesten

10. Bonderomantisk på Maihaugen

Reis tilbake i tid og kos deg på bondenostalgiske Maihaugen i Lillehammer. Dette friluftsmuset rommer over 200 bygninger fra hele landet. Det er ikke bare gårdshus å finne her. Også mer moderne bygg er utstilt, og du kan ta en titt både inni og utenpå. Blant annet kan du besøke Dronning Sonjas barndomshjem. På Maihaugen er det også forskjellige utstillinger året rundt.

Usbl’s medlemsfordeler for Maihaugen: 15 % rabatt på gjeldende priser på alle museer tilhørende stiftelsen Lillehammer museum. Det gjelder Maihaugen, Lillehammer kunstmuseum, Det olympiske museum, Bjerkebæk og Aulestad. Også partner og barn får samme rabatt på billettene som kjøpes ved ankomst.

MAIHAUGEN. Foto: Esben Haakenstad
SS-TIT-08062021-0007
Foto: Tone Iren Eggen Tømte

11. Gratis lån av sports- og friluftsutstyr fra BUA 

Enten du skal fiske i et vann nært der du bor, dra på telttur, kanotur eller gjøre andre aktiviteter i sommer, kan du låne utstyr hos BUA. Usbl samarbeider med stiftelsen BUA som har som mål at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i aktiviteter uten at de må betale for utstyr. 

BUA har utlån mange steder over hele landet, men alle borettslag og sameier tilknyttet Usbl, kan søke om å opprette sitt eget BUA med støtte fra Usbl’s Bomiljøfond.

Inspirasjon og tips