Hopp til hovedinnhold
Fritid

13 medlemsfordeler for en billigere sommerferie

S
om Usbl-medlem får du fordeler og gode rabatter på hotellopphold, aktiviteter, severdigheter, museer, fornøyelsesparker og musikkfestivaler.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
8. mai 2023

Her er 13 Usbl-fordeler på sommeraktiviteter du som medlem vil nyte godt av:

1. Musikkfest med Oslo Jazzfestival

Helt siden 1986 har Oslo Jazzfestival disket opp med noe av det beste musikkgenren har å by på. I dagene 13.-19. august kan du nyte jazz i alle genre på festivalen, alt fra Jazz-legender til spennende up-and-coming artister. 

Usbl har i flere år vært stolt sponsor av Oslo Jazzfestival som arrangerer konserter på scener som Cosmopolite, Oslo Konserthus, Herr Nilsen, Sentralen, Viktoria Nasjonal Jazzscene og Salt. Vi gir ekstra støtte til unge talenter, og hvert år har vi kåring av Usbl Jazztalent i løpet av musikkfestivalen.

Usbl’s medlemsfordel ved Oslo Jazzfestival: 25 prosent rabatt på konserter ved utvalgte scener i Oslo. Billetter bestiller du her.

Foto: Tore Sætre/Flickr

2. Hadeland Glassverk for voksne og barn

Helt siden starten i 1762, har Hadeland Glassverk forsynt Norge og verden med glassprodukter til nytte, pynt og belysning. Glassblåserne er fortsatt i full jobb, men stedet har også blitt et populært sted for tilreisende. Området og bygningene på Glassverket er godt bevart, og det er som å komme inn en koselig liten by. Året rundt er det flere kunstutstillinger, familieaktiviteter og konserter, i tillegg til flere butikker og spisesteder. Og har du lyst, kan du prøve deg som glassblåser.

Usbl’s medlemsfordel hos Hadeland Glassverk: 5 prosent bonus på alle kjøp, unntak er lampebutikken og matservering.

3. Kistefos – skulpturpark og arkitektur i verdensklasse

En liten gåtur på 10 minutter fra Hadeland Glassverk, finner du Kistefos-museet med kunstopplevelser for hele familien. Museet har en diger skulpturpark og mange gallerier. I tillegg får du innblikk i en viktig del av norsk industrihistorie. Kistefos er kanskje aller mest kjent for å by på arkitektur i verdensklasse, for her finner du blant annet The Twist – bygget som avisen New York Times omtaler som et «must see». 

Usbl’s medlemsfordel hos Kistefos: Ved fremvisning av medlemsbevis får du 20 prosent rabatt på billetter, med unntak av guidet tur. Barn under 16 år går gratis

Hva innebærer bonus?

Med fordelsprogrammet til Usbl, kan medlemmer tjene opp bonus på kjøp av varer og tjenester som ligger som medlemsfordeler. Bonusen kan overføres fra bonuskontoen din til bankkontoen din, når du ønsker det. Men husk at du må ha registrert bankkonto og gyldig betalingskort på Min side først.

KISTEFOS. Foto: Arvid Høidahl
Foto: "Path to silence", Jeppe Hein.

4. Lokale matopplevelser hos Thorbjørnrud Hotell

Kombiner opplevelsene ved Hadeland Glassverk og Kistefos med opphold på ærverdige Thorbjørnrud Hotell. Her bor du ved Randsfjorden, én av Norges største innsjøer. Hotellet har egen strandlinje med brygge. Hotellet er ypperlig for både barnefamilier, voksne par og venner på tur. 

Randsfjorden badepark ligger i gangavstand fra Thorbjørnrud Hotell, akkurat som Hadeland Glassverk og Kistefos. 

For deg som er opptatt av god mat og godt drikke, er hotellet et godt sted å være. Thorbjørnrud kaller seg faktisk et mathotell. Kokkene her komponerer matopplevelser med lokale råvarer. Mange av grønnsakene du får servert er fra egen kjøkkenhage. I tillegg samarbeider hotellet med gårdene i distriktet om levering av meierivarer, kjøtt og grønnsaker som ikke dyrkes i egen kjøkkenhage. Hotellet har i tillegg eget bryggeri. Velbekomme!

Usbl’s medlemsfordel hos Thorbjørnrud Hotell: 25 prosent rabatt på ordinær pris på alle rom, med unntak av overnatting søndag til mandag. Rom bestiller du her.

5. Bad og moro i Bø Sommarland

I hjertet av Telemark finner du Skandinavias største badepark. Bø sommarland har basseng, opplevelser og sklier for de aller minste og større barna, ungdommer og voksne. Blant de mest populære er Magasuget, Sentrifuga, Jettegryta, Mot i Brøstet, Sikk-sakk, Halfpipe og Sommarlandselva. Rundt om på det store parkområdet er det også aktiviteter for dem som vil ha litt pause fra det våte element. Det er nok av moro og opplevelser til å fylle en lang dag eller to!

Usbl’s medlemsfordel Usbl for Bø sommarland: I juni og august er det hele 30 prosent rabatt på billetter, og i juli er rabatten på 20 prosent. Tips: På Usbl’s nettsider leser du mer om hvordan du bestiller billetter til Bø Sommarland.

Foto: Bø Sommarland.

6. Action i fornøyelsesparken Tusenfryd

På Vinterbro, kun en busstur på 20 minutter fra Oslo sentrum, ligger Norges største fornøyelsespark. På Tusenfryd er det opplevelser for både dem som liker skikkelig spenning og sug i magen, samt attraksjoner for de minste og dem som ønsker en litt roligere dag.  
Tips! Prøv årets store nyhet og ta en tur eller flere med berg-og-dalbanen Storm, den første av sitt slag i Europa.

Medlemsfordel Usbl for Tusenfryd: I april, mai, juni, september og oktober får Usbl-medlemmer 30 prosent rabatt på billetter kjøpt på tusenfryd.no. I juli og august er rabatten på 20 prosent. Les deg opp på betingelser før du bestiller billetter.

Foto: Tusenfryd AS

7. Musikkfestivalen Lillehammer Live

Ja! Vi elsker festivaler, og på tampen av sommeren arrangeres Lillehammer Live ved Strandpromenaden som er en liten gåtur fra byens sentrum. Noen av artistene som kommer er Astrid S, Sondre Justad, D.D.E, Åge & Sambandet, Highasakite, Vinni og Staut.

Usbl’s medlemsfordeler for Lillehammer Live: Du får 15 prosent rabatt på biletter til festivalen. Husk medlemsbevis ved inngangen til festivalen. Du finner ved å logge deg inn på Min side.

Foto: Lillehammer Live

8. Drøbakfestivalen

Kick-start sommeren med Drøbakfestivalen! Den finner sted i idylliske Badeparken, midt i sentrum av Drøbak, 16. - 17. juni. Gjør deg klar for å kick-starte sommeren med artister som spenner fra Highasakite og Astrid S, til veteraner og stemningsgarantister som Postgirobygget og Odd Nordstoga.  

Usbl’s medlemsfordel hos Drøbakfestivalen: 15 % rabatt på biletter!

Foto: Drøbakfestivalen.

9. Hvalstrandfestivalen

For niende gang inviterer Hvalstrandfestivalen til fest på nordsiden av Leangbukta i Asker, i det idylliske området som utgjør Hvalstrand bad. Hold av datoene 18. - 19. august og avslutt sommeren med en skikkelig musikkfest!

Usbl's medlemsfordel hos Hvalstrandfestivalen:  Medlemmer av Usbl får 15 % rabatt på billetter til festivalen. 

 

Foto: Hvalstrandfestivalen

10. Bonderomantisk på Maihaugen

Reis tilbake i tid og kos deg på bondenostalgiske Maihaugen i Lillehammer. Dette friluftsmuset rommer over 200 bygninger fra hele landet. Det er ikke bare gårdshus å finne her. Også mer moderne bygg er utstilt, og du kan ta en titt både inni og utenpå. Blant annet kan du besøke Dronning Sonjas barndomshjem. På Maihaugen er det også forskjellige utstillinger året rundt.

Usbl’s medlemsfordeler for Maihaugen: 15 prosent rabatt på gjeldende priser på alle museer tilhørende stiftelsen Lillehammer museum. Det gjelder Maihaugen, Lillehammer kunstmuseum, Det olympiske museum, Bjerkebæk og Aulestad. Også partner og barn får samme rabatt på billettene som kjøpes ved ankomst.

MAIHAUGEN. Foto: Esben Haakenstad
SS-TIT-08062021-0007
Foto: Tone Iren Eggen Tømte

11. Medlemsrabatt hos Thon Hotels

Usbl-medlemmer får 12 prosent rabatt på ordinær pris ved alle Thon Hotels i Norge og Sverige, og det inkludert en god frokost. I tillegg kan du, helt kostnadsfritt, kansellere rommet helt fram til kl 16 samme dag. 

12. Gratis lån av sports- og friluftsutstyr fra BUA 

Enten du skal fiske i et vann nært der du bor, dra på telttur, kanotur eller gjøre andre aktiviteter i sommer, kan du låne utstyr hos BUA. Usbl samarbeider med stiftelsen BUA som har som mål at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i aktiviteter uten at de må betale for utstyr. 

BUA har utlån mange steder over hele landet, men alle borettslag og sameier tilknyttet Usbl, kan søke om å opprette sitt eget BUA med støtte fra Usbl’s Bomiljøfond.

13. Bonus på billeie med Otto

Som Usbl-medlem har du 10 prosent bonus på leie av bil gjennom mobilitetstjenesten Otto. Ved hjelp av en app kan du leie bil, elsykkel og elsparkesykkel.

Inspirasjon og tips