Hopp til hovedinnhold

Vår historie

I 70 år har vi bygget og forvaltet boliger for medlemmene våre.

Nyskaping i over 70 år

Ungdommens Selvbyggerlag ble stiftet 8. desember 1948. Da var målet å få fart på boligbyggingen etter andre verdenskrig, med selvbygging på dugnad og organisering nedenfra som målsetting og varemerke. Innen boligbyggelaget var blitt ti år gammelt, hadde vi bemerket oss som en nyskapende aktør ved å innføre skinnegående kraner og betongelementer allerede før 1958. Vi var et av de første boligbyggelagene til å eie et eget entreprenørselskap og allerede i 1988 markerte vi oss innen service- og nærmiljøtiltak i bomiljøet.

I 2005 forkortet vi navnet fra Ungdommens Selvbyggerlag til Usbl, og fra 2009 til 2012 fusjonerte Usbl med de lokale boligbyggelagene i Nittedal, Horten, Lier, Holmestrand, Sandefjord, Lillehammer og Follo. Til sammen er vi over 300 ansatte fordelt på 12 kontorer på Østlandet.

I dag er Usbl et av Norges største boligbyggelag. Vi bygger og forvalter boliger, med et særskilt fokus på miljø og bærekraft. Vi jobber for å gi den beste bolig- og kundeopplevelsen, ved å skape helhetlige bo opplevelser for våre kunder. Vi har eksistert i over 70 år og har i dag over 110 000 medlemmer. Vi forvalter 1 700 borettslag og sameier, hvor mange av dem er bygget av andre utbyggere. I tillegg til en rekke andre fordeler, har medlemmer i Usbl forkjøpsrett på 90 000 boliger i de mest sentrale områdene i Norge.