Hopp til hovedinnhold

Usbl sponser gratis fotballskole

7. mai åpner påmeldingen til Premier League-proffen Joshua Kings gratis fotballskole for barn. - Jeg vil at flere skal få muligheten til å realisere sine drømmer, forteller landslagsstjernen.

TINE Joshua King Football Academy (JFKA) er et initiativ for å gi flere barn en arena for selvutvikling og mestringsfølelse, uten at høye deltakeravgifter og utstyrspress står i veien for idrettsgleden.

Åpent for barn mellom 11-14 år 

Fotballskolen arrangeres 18.-20. juni på Rommen Fotballklubb sitt flotte anlegg i Stovner bydel i Oslo, og er helt gratis for deltakerne.  

Påmelding skjer via fotballakademiets nettsider, etter førstemann-til-mølla-prinsippet, og åpner kl. 12:00 fredag 7. mai. Det er totalt 200 plasser på fotballskolen, som er åpent for barn født fra og med 2007 og til og med 2010. 

Målet er å utjevne forskjellene og jobbe mot at foreldrenes lommebok avgjør hvem som får utvikle seg på fotballbanen. 

– Det har lenge vært en drøm for meg å kunne gi tilbake til fotballen på denne måten. Jeg vil at flere skal få muligheten til å realisere sine drømmer. Derfor håper jeg nå at mange fotballglade barn melder seg på. Jeg gleder meg skikkelig til å treffe alle sammen, og er sikker på at deltagerne vil få et minne for livet, sier Joshua King, som også har vokst opp i nærheten av Rommen. 

Dugnad for å få det til 

King har selv tatt initiativet til fotballskolen, som er støttet av en rekke sponsorer med høyt samfunnsengasjement, deriblant TINE, Coop, Usbl og Stovner senter.  

I tillegg til å delta på treninger og turneringer, ledet av dyktige trenere og instruktører fra blant annet Norges Fotballforbund, vil deltakerne få utdelt både fotballdrakt og sunn og næringsrik mat underveis. Alt de må stille med selv er fotballsko, vannflaske og gode holdninger. 

Daglig leder Karl Henrik Felde understreker hvor viktige sponsorene har vært for å få alt på plass. 

– Det er takket være sponsorene at vi har muligheten til å lage et såpass godt og profesjonelt opplegg, og vi er utrolig glade for den dugnadsånden som har gjort at vi får dette til. Nå gleder vi oss bare til å få realisert dette fantastiske prosjektet, sier han. 

Usbl er stolt sponsor

Administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun, er glad for å få mulighet til å støtte et arrangement som fremmer økt integrering og sosialt samvær mellom mennesker. Dette har vært en del av Usbl’s DNA siden boligbyggelaget ble etablert i 1948.  

– Usbl sponser en rekke tiltak som fremmer trygge oppvekstsvilkår, inkludering, reduserer ulikhet og øker sosialt samvær mellom mennesker, sier Bruun. Dette er noe vi har bidratt med i flere områder i lang tid. Fotballakademiet som Joshua King nå setter i gang, treffer på alle disse punktene. Vi er stolte over å sponse et så viktig engasjement og gleder oss til å få være med og gi mange barn gode og positive fotballopplevelser i sommer, avslutter han.  

 For ytterligere informasjon om arrangementet, ta kontakt med: 

Daglig leder Karl Henrik Felde 
Mobil: 917 70 051