Hopp til hovedinnhold
Fritid
Opplev førjulstiden på Hadeland Glassverk
F
å en fin start på førjulstiden og dra på besøk til sjarmerende Hadeland Glassverk. Her overlates ingenting til tilfeldighetene for å få den ekte julestemningen.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
20. november 2023

Ingen skal gå skuffet hjem fra Hadeland Glassverk. Her kan de store finne de vakreste julegaver, og de små drar hjem med julestjerner i øynene. Men viktigst av alt: Her kan familien nyte julekosen - sammen!

– Førjulstiden på Hadeland Glassverk er tradisjonsrik tid og en selvskreven destinasjon for veldig mange i løpet av november og desember, forteller Tonje Fosshaug, salgs- og markedssjef ved besøkssenteret på glassverket.  Hun forteller at det gjennom de to månedene er faste innslag som gjester deltar på, år etter år. 

– Det er noe vi setter utrolig stor pris på, sier Tonje. 

Som medlem i Usbl har du 5 % bonus på alle kjøp og 10 % rabatt på ordinære varer når du gjør julehandel hos Hadeland Glassverk. Unntaket er matservering og varer i lampebutikken.

STEMNINGSFULLT: Hver jul tennes tusenvis av julelys over hele Hadeland Glassverk.

Synger julen inn

Juleperioden på glassverket er for lengst i gang og startet med den tradisjonelle lysfesten allerede 28. oktober.

– Formatet til lysfesten varierer litt fra år til år. Men felles for alle feiringene de siste årene, er at vi har en stemningsfull konsert på torget, samt lystenning. Da blir tusenvis av julelys tent over hele området, forteller Tonje. 

Lystenningen kombineres med en konsert hvor en kjent og kjær artist synger julen inn. I år var det ingen ringere enn Hanne Krogh sammen med lokale barn ved Kulturakademiet på Hønefoss. 

Du har også 25 % rabatt på koselige og familievennlige Thorbjørnrud Hotell som ligger en kort rusletur fra glassverket. Hotellet ligger pent til ved Randsfjorden og er kjent for gode matopplevelser med råvarer fra nærområdet.

GLASSBLÅSING FOR ALLE: En populær aktivitet før jul, er å blåse sin egen julekule i Glasshytta.

Lag din egen julekule i glass!

Når julen er sparket igang på Hadeland Glassverk, starter også juleprogrammet som kjøres hver helg fram mot jul. Det arrangeres kanefart rundt i den rødmalte glassverkslandsbyen, og barna kan møte julenissen og de søte nissebarna.
 
– Gjestene kan også få blåse sin egen julekule i Glasshytta. Mange reiser faktisk til Hadeland Glassverk i ens ærend for å gjøre nettopp dette i julen. Og det forstår vi godt! For hva er vel hyggeligere å pynte juletreet med, enn en julekule man har blåst helt selv? spør Tonje

Nye arrangementer hver helg

I hele november og desember kan besøkende være med på diverse julearrangement, blant annet juleteater og julekonserter.

Vi ønsker at du som kommer på besøk til oss i helgene, hele tiden kan oppleve noe nytt og spennende, sier Tonje. 

Blant de mange arrangementene nevner hun besøk av Anne Lindmo med foredraget «Min tur» den 19. november. Og 3. desember får Hadeland Glassverk besøk av Christel Alsos med julekonserten «I den kalde vinter».

– Billettsalget er allerede godt i gang på Ticketmaster, forteller Tonje.

JULENISSEN PÅ GLASSVERKET: Selvfølgelig er julenissen på plass for å hilse på små og store gjester.
NISSING PÅ HADELAND: Nissejentene hilser gjerne på og kanskje de har en liten pepperkake på lur?

Julemoro med Øisteins Juleblyant

Gjennom hele sommeren har Hadeland Glassverk hatt et godt samarbeid med Øisteins Blyant, til ekstra stor glede for de yngste gjestene. Og samarbeidet har også blitt til julemoro for barna.

– Han har flyttet hele livsverket sitt til vår «ArtLab», og bygget om hele lokalet til et fantasilokale uten sidestykke! Her kan barna leke rundt mellom Øisteins pappkreasjoner og lage sine egne prosjekter. I julen inviterer vi til både juleverksted og juleshow med Øisteins Juleblyant! sier Tonje Fosshaug.

Medlemsfordeler

Få rabatt og bonus på en rekke kjente merkevarer når du handler hos våre samarbeidspartnere.

LEGENDARISK JULEPYNT: Hadeland Glassverk er kjent for sine julekolleksjoner, og hvert år kommer det noe nytt.

Gjør gode julegavekjøp

I tillegg til alle aktivitetene, er selvfølgelig alle butikkene hovedgrunnen til at veldig mange reiser til Hadeland Glassverk i julen. I 10 butikker kan du gjøre unna julegaveshoppingen for i år. 

– Butikkene har et variert sortiment. Her selger vi alt fra leker og klær, til munnblåste lamper og kjøkkenartikler. Vår lagerutsalg med opptil 80 prosent rabatt, er jo også noe folk synes er stas, forteller Tonje.
 
– Vi har også fire hyggelige spisesteder, om du ønsker deg rykende fersk bakst, en tradisjonsrik juletallerken, den beste italienske pizzaen du kan tenke deg… eller noe midt i mellom. Vi har noe for enhver smak, sier hun.

Inspirasjon og tips