Hopp til hovedinnhold
Bolig
Sikrer informasjon med Styretavla
M
ange styrer synes det er vanskelig å sikre seg at beboere får viktig informasjon. I Bjørvika har et sameie funnet løsningen med Styretavla som er enkel å drifte og godt synlig for alle.
15. november 2020
Tekst: Sempro | Foto: Sempro & Getty

– Vi trengte en måte å kommunisere med folk og få ut informasjon og standardbeskjeder. Vi har jo Facebooksider, men hadde behov for andre informasjonskanaler, sier Sebastian Däröste (28) som er styremedlem i sameiet i Dronning Eufemias gate 12 hvor han har bodd i halvannet år.

På første møte i sameiet rett etter at han hadde flyttet inn i sin nye leilighet i Bjørvika, ble han med i styret. Der kunne han bidra med både entusiasme og ideer. Og en av dem var å få på plass Styretavla i sameiet

Styretavla gir informasjon ved heisen.

I allerede ett år har Styretavla hengt ved heisen, akkurat der folk blir stående og vente og glo..... på Styretavla.

– Ved spørsmål kan vi henvise til Styretavla. Alle tar heisen og har samme mulighet for å se beskjeder, sier Sebastian.

– Samtidig er det fint at vi som sitter i styret vet at vi faktisk har informert folk om hva som skjer.

Alle i styret har tilgang til Styretavla, men enn så lenge er det Sebastian som drifter den.

– Det var litt jobb i starten for å lage de standardiserte beskjedene som rullerer. Men nå når det er gjort, bruker jeg veldig liten tid på Styretavla, sier Sebastian.

– Det tar mye lengre tid å maile til beboerne eller å skrive poster på Facebooksidene. Med Styretavla får alle med seg informasjon uten at de trenger å være pålogget.

Styretavla – en digital oppslagstavle og kommunikasjonskanal for borettslag og sameier.

Alle kan skrive beskjeder

Styretavler har eksistert siden de første borettslag og sameier ble stiftet. Men oppslagstavlen for beboere og styre er ikke lenger papirlapper og skriv på korktavle. Styretavla er en digital oppslagstavle og kommunikasjonskanal.

Den digitale oppslagstavlen er delt i tre:

  • Venstre del av Styretavla inneholder generell og viktig informasjon for alle i sameiet rundt HMS, husordensregler og annen praktisk informasjon.
  • I midten er selve oppslagstavla hvor alle i sameiet, både styret, beboere og tredjepart som for eksempel reparatører, kan gi raske beskjeder.
  • Til høyre kan det legges inn generell praktisk informasjon. I Dronning Eufemias gate 12, har Sebastian og styret sørget for at beboerne kan få med seg busstabeller, værmeldingen med mer.

– Så langt er vi fornøyde med Styretavla, men jeg håper beboerne blir flinkere til å bruke den praktiske SMS-funksjonen for beskjeder, sier Sebastian.

Interessert i Styretavla?

Borettslag og sameier i Usbl kan velge ulike løsninger med for eksempel flere skjermer og om de skal står ute eller inne. Les mer på nett: styretavla.no/usbl og ta kontakt for demonstrasjon, informasjon og priser.

 

Inspirasjon og tips