Hopp til hovedinnhold
Bolig
Lengre ansiennitet ved leie av Usbl-bolig
K
om deg fremover i boligkøen! Ved å leie bolig hos Usbl, får du lengre ansiennitet og står sterkere ved bruk av forkjøpsretten.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
9. desember 2021

Ved å leie bolig hos Usbl, får du lengre ansiennitet og står sterkere og får et fortrinn i kjøpet av drømmeboligen en gang i årene framover. Ikke bare kommer du langt fram i boligkøen. Du er også sikret en trygg og profesjonell utleier. Men først må du bli Usbl-medlem.

Lengre ansiennitet ved leie av bolig

Usbl er en av Norges største aktører innen etablering, seksjonering og drift av borettslag og sameier. Med medlemmene i fokus sørger vi for trygge kjøp og salg av boliger over en stadig større del av landet. Men ikke alle er klar over at de kan leie bolig som medlem av Usbl

– Vi har rundt 500 utleieenheter, sentralt beliggende i Oslo-området, i tillegg til Lillestrøm og Lillehammer. Utvalget varierer mellom 1-roms til 5-roms leiligheter, men flesteparten av leilighetene for utleie er 2-roms og 3-roms. De fleste av utleieleilighetene av disse ligger i Usbl-eide eiendommer som vi også drifter, forklarer Arne Salveson, som er Eiendomssjef i Usbl.

På utkikk etter å leie?

Leie av bolig er inngangsbillett til boligmarkedet

Om du er student og planlegger ditt første boligkjøp, kan dette være en smart vei inn i et tøft boligmarked. Et medlemskap i Usbl koster 300 kroner ved innmelding, og deretter en påfølgende avgift på 300 kroner per år. Det kan være en rimelig og smart investering når du står der som førstegangskjøper.

– Når du som medlem er leietaker i en av våre utleieleiligheter, bygger du ansiennitet under hele leieforholdet, noe som gjør at du stiller sterkere når du eventuelt skal kjøpe en Usbl-bolig ved en senere anledning. I tillegg får du nyte godt av alle de gode medlemsfordelene som følger med medlemskapet. Det kan være godt å ta med seg i en fase hvor økonomien ikke er så romslig, påpeker han.

Trygge bomiljø

Usbl har et stort fokus på sine medlemmer. Det vil du merke som leietaker også. 

– Det skal være en fordel å leie bolig hos Usbl. Vi er til for medlemmene våre. Derfor investerer vi kanskje mer enn andre i å legge til rette for trygge og gode bomiljøer, og sørger for at beboerne kan nyte godt av flotte uteområder. I tillegg har vi gode standarder på leilighetene, og sørger for et godt vedlikehold også her. Prismessig etterstreber vi å holde oss til markedspris, forteller Salveson.

Leie kun for medlemmer

Det skal lønne seg å være Usbl-medlem. Også som leietaker.  

– Du må være medlem for å få leie bolig hos oss, og her spiller ansienniteten inn. Jo lengre ansiennitet du har som medlem, jo lengre frem i køen kommer du. I tillegg gjør vi en kredittsjekk for å forsikre oss om at leietakerne er trygge og betalingsdyktige, og at de kan stille depositum. Sånne ting må være på plass, påpeker Eiendomssjefen.

Ulike faser, ulike bo-løsninger 

I livets ulike faser er det ikke alltid at man har kapital til å kjøpe egen bolig. Kanskje skjer det noe med livssituasjonen som gjør at man må finne et nytt sted å bo, uten å kunne kjøpe. Da kan Usbl’s utleieboliger være løsningen. 

– Kanskje er det jobbrelaterte endringer som gjør at det er mest hensiktsmessig å velge et leieforhold for kortere eller lengre sikt. Derfor har vi i Usbl sørget for å ha et tilbud til våre  medlemmer gjennom våre utleieboliger, forklarer han.

Vår eiendom i Ullevålsveien 63 består av 25 leiligheter med varierende størrelser fra 33,5 m2 til 99,5 m2.

Enklere liv ved leie av usbl-bolig

Når du leier en av Usbl’s utleieenheter, er det enkelte av arbeidsoppgavene du kan overlate til andre. 

– I våre borettslag så sørger vi for renhold av trapper og fellesområder, i tillegg til vedlikehold av selve bygget. Dette sørger våre vaktmestere for. I tillegg tar de ansvar for både uteområder og de tekniske innretningene. Det er inkludert i husleie, og noe du som leietaker skal slippe å tenke på, avslutter han.

Les mer:

Du finner mer om Usbls leiligheter til leie på usbl.no. Der kan du også melde deg inn som medlem.

 

Inspirasjon og tips