Hopp til hovedinnhold
Bolig
Bo landlig og urbant på Skårer
P
å den flotteste beliggenheten i Skårer finner du Tunkvartalet. Her får du moderne leiligheter i et område med sol fra morgen til kveld. Perfekt for deg som vil bo landlig, men med alt i umiddelbar nærhet.
15. november 2020
Tekst: s360 | Illustrasjoner: Tunkvartalet

Ønsker du deg et sted du kan senke skuldrene og kjenne på roen en ny bolig kan gi deg? Tunkvartalet blir liggende i landlige og rolige omgivelser på Skårer Syd i Lørenskog kommune. Tomten ligger idyllisk til i et solrikt område, skjermet og tilbaketrukket for trafikk. Her bor du på landet samtidig som du har alt du trenger i nærheten. 

Tunkvartalet består av lyse og moderne leiligheter i ulike størrelser. De fleste er gjennomgående og alle har solrik balkong, markterrasse eller privat takterrasse. I Tunkvartalet er det sol fra morgen til kveld, så disse kommer til å bli godt brukt. Her kan du nyte fridagene dine i ro og fred. Samtidig er det noe helt spesielt med å flytte inn i en ny og tidsriktig leilighet. Her er alt nytt og pent, sånn at du ikke behøver å tenke på oppussing eller vedlikehold på en lang stund. 

Et godt sted å bo

Arkitektbyrået Spor Arkitekter har lagt vekt på at hver bolig skal føles lys og moderne. Samtidig skal det være et sted du enkelt kan sette ditt eget preg på. 

- Som arkitekter for Tunkvartalet skal vi bidra til å sørge for at prosjektet blir et positivt bidrag til den nye attraktive bydelen. Vi ønsker også at kvartalet skal få sin egen identitet gjennom fasadeutforming, materialbruk og utforming av uterom, men fremfor alt ønsker vi å være med på å skape et godt sted å bo, forteller Amund Vik i Spor Arkitekter.

Det blir garasjeplass i oppvarmet privat anlegg inkludert i prisen til de aller fleste leilighetene. Det blir også en felles, hyggelig og solrik takterrasse. Her kan du møte naboer eller invitere venner og familie en solrik sommerdag. 

Selve kronen på verket er en tunpaviljong som skal ligge på tunet. Denne kan brukes av alle beboerne som en forlengelse av boligen. Tunpaviljongen vil fungere som et moderne samfunnshus og et hyggelig møtested. Her er det plass til både aktiviteter og kos. Tunpaviljongen er vinterisolert og får oppvarming. 

Frodige gårdstun

Lørenskog kommune var tradisjonelt sett en jordbrukskommune. Det vide åkerlandskapet har vært til inspirasjon for et helhetlig konsept for Tunkvartalet. Tunet skal invitere til opphold, lek og aktivitet for mennesker i alle aldre og med ulike behov, forteller arkitektene. 

- Bebyggelsen former en halvåpen kvartalsstruktur med to frodige indre gårdstun, som forbindes til omkringliggende bystruktur gjennom åpninger i bebyggelsen. Bygningsvolumene har en stram hovedform, med trappede og variert gesimshøyde. Orienteringen til bebyggelsen gir gode lysforhold på flere sider og på begge tun. Boligene har gjennomgående inngangspartier slik at de henvender seg både til tunet og gaten, sier Amund Vik i Spor Arkitekter.

Tunkvartalets grønne hjerter 

Koselige og pene uteområder betyr mye for trivselen for både små og store. Beboerne i Tunkvartalet kan glede seg over de to flotte, møblerte tunene. Tun 1 og 2 innbyr til lek og sosialt samvær, her finner du alt fra grillplass og paviljong til lekeplass og treningsstativer.

På tun 1 ligger en stor, herlig gressplen, mens tun 2 blant annet byr på en hyggelig pergola. Her kan du slappe av, sitte og lese en bok eller stelle med blomster og planter. Det blir sykkelparkering ved inngangene. Belegningsstein vil markere inngangspartiet samt torget ved tunpaviljongen, som har helårsdrift.  

Perfekt for grønne fingre

Er du glad i å se at det spirer og gror rundt deg? Drømmer du om å kunne plukke spiselige vekster rett utenfor inngangsdøren? Bugnende, fargerike plantefelt og grønne lunger skaper hygge og trivsel. Her i Tunkvartalet skal det blomstre gjennom hele sesongen.

På tun 1, som er stort og åpent, kan du dyrke spiselige vekster i høybed. På begge tun blir det også espalierte epletrær, bærbusker og markjordbær. Rundt plantefeltene vil det være integrerte benker. På tun 2, som er intimt og hyggelig, blir det plantet blomster som er ekstra attraktive for pollinerende insekter. Også her er det planlagt grokasser for spiselige vekster.

Bordtennis og petanquebane

Vi legger til rette for at både barn, ungdom og voksne kan være i aktivitet og leke i trygge omgivelser. Ved siden av tunpaviljongen bygges det sandkasse, og på den store gressplenen er det plass til å drive med ulike aktiviteter. På tun 2, foran bygg C, kommer det en herlig lekeplass med artig bondegårdstema. Her er det planlagt husker i tre, lekeapparat formet som traktor samt en crawling-tunnel.

Sentralt i gårdsrommet blir det satt opp små tipi-hus. Ved bygg D vil du dessuten finne treningsstativer for utetrening. Supert for deg som er glad i lavterskel-trim! Er du glad i en vennskapelig nabomatch? På tun 1 kan dere spille bordtennis, mens det på tun 2 kommer en petanquebane. Det er bare å glede seg til fine dager utendørs! 

Natur og kultur på Skårer

Drømmer du om å bo landlig, men uten å gi slipp på et byliv? Da kan Skårer i Lørenskog være stedet for deg. I Tunkvartalet bor du kun et steinkast unna marka, samtidig som du har både shoppingmuligheter, kafeer, restauranter og kulturliv like utenfor døren din. 

For deg som er glad i friluftsliv og naturopplevelser har Østmarka mye å by på, både sommer- og vinterstid. For golfspillere har du Losby Golfklubb like i nærheten i naturskjønne omgivelser. Er det heller ski du er interessert i? Verdens største og mest avanserte skihall finnes ved Lørenskog stasjon med flotte forhold for langrenn, alpint, freeski og snowboard. Om du vil spenne på deg skiene en solfylt vinterdag ligger lysløypene rett i nærheten med flotte langrennsløyper. 

For mer urbane fritidssysler har du Lørenskog Storsenter, Triaden, like i nærheten. Her finner du butikker med alt fra klær og interiør til mat og Vinmonopol. De gode kulturopplevelsene får du i Lørenskog Hus. Kulturhuset har kino, bibliotek, teaterforestillinger, konsertopptredener og operakafè. Vegg i vegg med Lørenskog Hus ligger Metrosenteret, som kan friste med både butikker og bowling.

Det kommer også et nytt friområde som kalles Allmenningen like ved. Her blir det et koselig torgområde med butikker og trivelige kafeer med uteservering. Området består også av et frodig parkrom med store grøntområder hvor det er planlagt både utsiktstårn og akebakke. Målet er en hyggelig møteplass året rundt for både store og små beboere i Tunkvartalet.

Utbyggingen av Tunkvartalet er et samarbeidsprosjekt mellom Usbl og Peab Eiendomsutvikling. Totalt vil Tunkvartalet bestå av 5 hus.  

Har du spørsmål om prosjektet, kontakt megler:

Bente Stubberud
Megler DNB Eiendom

Tlf.: 913 39 949
E-post: bente.stubberud@dnbeiendom.no

 

Bjørnar Gullberg Letnes
Megler DNB Eiendom

Tlf.: 948 08 050
E-post: bjornar.gullberg.letnes@dnbeiendom.no

Kort om Tunkvartalet

  • Hus A: Ferdigstilt
  • Hus B: Ferdigstilt
  • Hus C: Ferdigstilt
  • Hus D: Ferdigstilt
  • Hus E: Antatt innflytting 2.-4. kvartal 2024.
Inspirasjon og tips