Hopp til hovedinnhold

Kort vei til barnehager og skoler

Som beboer i Hyggebo har du alt du trenger i nærheten. Du kan fint spasere eller sykle til barnehager, skoler, matbutikker og til Ski sentrum, der også togstasjonen ligger. Flytter du hit med små barn, kan du glede deg over kort vei til barnehagen. Det gir mindre stress og en enklere hverdag for alle. Fra ditt nye hjem og bort til Dynamitten barnehage er det bare noen få minutters gange. Det er ikke den eneste barnehagen i nærheten, det ligger faktisk fem ulike barnehager i gang- og sykkelavstand fra Hyggebo: Bakkebygrenda, Skoghus, Vestråt og Eikeliveien barnehage.

Unger i barneskolealder kan sykle bort til Ski skole, som Hyggebo sogner til. Sykkelturen tar kun fem minutter. Finstad skole og Hebekk skole ligger også i sykkelavstand. Du kan like gjerne sykle som å kjøre bil, for turen tar uansett ca. 12 minutter.

Enten du sykler eller kjører bil, er det omtrent seks minutter bort til Ski ungdomsskole. Ellers er det også kort vei til både Drømtorp og Ski videregående skole. 

Bo midt i smørøyet

Det er flust av dagligvarebutikker i området. Enten du velger å handle på Extra Ski, Meny Ski eller Rema 1000 Ski, tar kjøreturen hit deg ca. seks minutter. Du kan også sykle til matbutikkene. I tillegg finner du et stort utvalg av butikker på Ski Storsenter, som ligger i sentrum, rundt seks minutter med bil fra Hyggebo. Kjører du til Vinterbro Senter er du der på et snaut kvarter. I Ski sentrum finner du alt fra apotek og vinmonopol til blomsterbutikker, klesforretninger og en stor gjenbruksbutikk. Du har også dyreklinikk, legesentre og byggevarehandel i nærheten. Ski sykehus ligger sju minutter unna med bil.

Offentlig transport er behagelig og miljøvennlig, og fra Ski stasjon går det både buss og tog. Enten du velger sykkel eller bil, tar turen fra Hyggebo til stasjonen rundt sju minutter. Med den nye Follobanen tar togturen inn til Oslo sentrum bare 11 minutter fra Ski. Enklere og raskere blir det ikke, og det er praktisk for deg som jobber i Oslo. Skal du ut og reise tar togturen fra Ski til Oslo Lufthavn Gardermoen 50 minutter. Kjører du derimot bil, må du beregne ca. én time fra Hyggebo.

Hyggebos nærmeste bussholdeplasser er Ski Næringspark og Kontra, du spaserer bort på henholdsvis sju og åtte minutter.

Spennende kulturopplevelser

Glad i å gå på teater og kino? Nye storfilmer kan oppleves på Odeon kino, midt i Ski sentrum. Nordre Follo kulturskole ligger en 10 minutters gåtur fra ditt nye hjem. Rådhusteatret i Ski byr dessuten på alt fra konserter, foredrag og teater til pop-quiz og danseforestillinger. Liker du å lese bøker, kan du sykle bort til Nordre Follo bibliotek og låne med deg både nyheter og gamle klassikere. Fornøyelsesparken Tusenfryd ligger ved Vinterbro og er et must for alle som er glad i fart og spenning. Hit kjører du på et kvarter.

Oppdag Skis vakre natur

Hyggebo er også en fin plass å bo hvis du er glad i å være utendørs. Enten du vil bruke fritiden din på å gå skogsturer, bade, sykle eller stå på ski –  ja, da har du virkelig bosatt deg på riktig sted! Om sommeren er Midsjøvannet en idyllisk badeplass. Du kjører hit på bare fire minutter, det går også buss hit. Området byr på sandstrand, gressplen, toaletter, lekeapparater og parkeringsplass. I området ligger det dessuten flere andre fine vann også, der du kan ta en dukkert på varme dager, som Gjedsjøvannet og Vientjern. I Ås kommune, innerst i Bunnefjorden, finner du Breivoll. Dette er en populær badeplass og et friområde med stupebrett, svaberg og flere herlige sandstrender.

Vil du gå tur i skog og mark, kan du glede deg over at Nordre Follo kommune har hele 148 kilometer med blåmerkede sommerstier. Er det langrenn som er din favorittaktivitet, kan du spenne på deg skiene og gli bortover de 250 kilometerne med rødmerkede skiløyper. I tillegg finnes flere kilometer med umerkede stier, perfekt når du vil dra på oppdagelsesferd i marka.

I DNT-gruppa Nordre Follo Turlag finner du mengder med fine turforslag og felles turarrangementer som passer både barn og voksne som er glad i enkelt friluftsliv. Se mer på nordrefollo.dntoslo.no.

Opp med pulsen

Du liker kanskje å trene, enten på egenhånd eller mer organisert? Stikk bort til Ski Idrettspark, da vel! Dette er et kommunalt idrettsanlegg fra 1956, det er også hjemmebanen til Ski idrettslag. Anlegget består av en hovedbane med naturgress og løpebaner rundt. Idrettsparken rommer Ski stadion, hjemmebanen til Follo fotball, Ski ishall, Skihallen, Ski alliansehall samt Ski turnhall. Idrettsparken brukes for øvrig også som treningsområde for Skis håndball- og fotballag, ishockey og innebandy, tennis og turn samt friidrettslaget.

Foretrekker du å slå et slag golf er det fint å ha Ski golfklubb bare en snaue ti minutters kjøretur unna. Ski har også et godt utvalg av ulike treningssentre, som Fresh Fitness, Family Sports Club, Sparta, Topp Aerobic og Feelgood Ski AS. Alt ligger altså til rette for at du kan ha en aktiv fritid, enten du vil trene alene eller med andre, innendørs eller utendørs.