Hopp til hovedinnhold

Enkelt og trygt boligkjøp hos Usbl

Skal du kjøpe bolig? Hos oss i Usbl kan du gjøre boligkjøpet enkelt og trygt, enten du velger helt ny bolig eller brukt bolig på forkjøpsrett.

Å kjøpe ny bolig skal være enkelt og trygt, om du er førstegangskjøper, trenger mer plass til familien, eller ønsker en praktisk og mindre bolig etter at barna har flyttet ut. Hos Usbl har vi boliger for alle behov, både nybygg og brukte boliger. 

Usbl-medlemmer har også mulighet for å leie leiligheter i mange av våre borettslag.

Bærekraftige boliger

Helt siden 1948 har vi i boligbyggelaget Usbl bygget og forvaltet boliger for våre medlemmer. Vi alt fra urbane leiligheter til koselige rekkehus i skogkanten.
Usbl bygger boliger for fremtiden med bærekraftige løsninger og gode nabolag. Vi er i dag medlem av Grønn Byggallianse, og har tilsluttet oss deres 10 strakstiltak for boligbygging.

Nye boliger

Vi har et langsiktig og bærekraftig perspektiv i alt vi gjør. I Usbl har vi som mål å gi deg et godt sted å bo.
Kjøp av ny bolig hos Usbl gir deg mange fordeler, blant annet fem års garanti etter overtakelse, fast pris uten budrunder, laver e dokumentavgift og en sikkerhet for at nye byggestandarder og forskriftskrav er fulgt.

Her kan du se våre nye boligprosjekter.

Brukte boliger på forkjøpsrett

Den største og viktigste fordelen ved å være Usbl-medlem, er at du kan bruke forkjøpsrett ved kjøp av Usbl-boliger. Dette betyr at du kommer foran i køen på over 90 000 boliger rundt om på Østlandet, både i borettslag og sameier.

Her finner du alle Usbl-boliger på forkjøpsrett.

Har du kjøpt en Usbl tilknyttet bolig hvor overtagelse har passert, men ikke mottatt felleskostnader?

Da kan årsak være at Usbl medlemskap ikke er betalt, eller at vi ikke har mottatt oppgjørsmelding fra megler etter overtagelse. Iht. Borettslagslovens § 5-2 (4) må alle som er medeiere i en andelsbolig ha egne medlemskap i boligbyggelaget.

Så snart ovennevnte er i orden og det ikke foreligger noen andre omstendigheter som kan påvirke saksgangen vil vi foreta eierskifteregistreringen i våre systemer. Giroer for felleskostnader blir da sendt kjøper, fortrinnsvis pr. e-post dersom vi har registrert en e-post-adresse på ny eier. Kjøper må ikke bruke selgers blanketter.

Leiligheter til leie

Kanskje vurderer du å kjøpe bolig, men velger å avvente av ulike årsaker. Som Usbl-medlem har du fortrinnsrett ved leie av over 500 leiligheter. De aller fleste utleieleilighetene er i Oslo, men du finner også noen leiligheter på Lillestrøm, Lillehammer og i Follo. Akkurat som ved kjøp av leilighet, gjelder ansiennitet også ved utleie, så bli medlem i dag!

Her kan du se leiligheter vi har til leie.

Inn i boligmarkedet med Leie til eie

Med blant annet strengere krav til egenkapital, er det hardt for mange å få finansieringen på plass til kjøp av egen bolig. 

For å hjelpe flere inn i boligmarkedet, tilbyr Usbl Leie til Eie for våre medlemmer. Dette er en ordning som er spesielt rettet mot unge mennesker på boligjakt. 

Leie til Eie går kort forklart på at du som Usbl-medlem får leie bolig mens du sparer opp nok egenkapital til å kjøpe den senere

Her kan du lese mer om Leie til eie.