Hopp til hovedinnhold

Påfør medeier

Du kan bruke skjemaet under til å registrere en medeier, så videresender vi søknaden til styret der du bor.

I et borettslag har styret behandlingsfrist på 20 dager. Bor du i et sameie kan du finne styrets behandlingsfrist i sameiets vedtekter.

Ønsker du å fjerne en allerede registrert medeier, dvs. overføre eierandelen din til en medeier, kan du benytte skjemaet for overføring av bolig.

Det koster 6 385 kroner i eierskiftegebyr å registrere en medeier av boligen.

NB! Skal du overføre en bolig i et aksjeselskap er det noe annerledes enn å overføre en andel i et borettslag eller en eierseksjon i et sameie, da endringen av eier ikke blir tinglyst.

For å overføre en bolig i et aksjeselskap må du ta direkte kontakt med vår eierskifteavdeling. Dette fordi en slik overføring krever tettere oppfølging. Eierskifteavdelingen besitter informasjonen som må fylles ut på en transportfullmakt/erklæring de besitter (unik informasjon per bolig) som de må oversende til kunden for signering m.m.

 

Dagens eierskiftegebyr er på 6 385 kroner.
I borettslag/sameier med forkjøpsrett må ny medeier ha hatt felles adresse med nåværende eier i minst 2 år. Dersom ikke dette er oppfylt må det lyses ut forkjøpsrett på den delen av boligen som ny medeier skal overtaDet kan ta litt tid fra du klikker "Send inn", til innlastingen er ferdig. Ikke klikk flere ganger.