Hopp til hovedinnhold

Usbl og AF Eiendom sammen om tomtekjøp sentralt i Oslo 

AF Eiendom og Boligbyggelaget Usbl har kjøpt en 2,2 mål stor tomt i krysset Kirkeveien/Ullevålsveien. Går alt etter planen kan byggingen av boligene starte allerede neste år. 

Foto: Klare for samarbeid: Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom gleder seg til å sette i gang. Foto: Vebjørn Løvås 

Den attraktive tomten ligger mellom Fagerborg skole og Vestre Aker kirke, med kort vei til Majorstuen og Ullevål sykehus. Tomten ble kjøpt fra selskapet Fortuna Estate AS. 

Tomten har adresse Ullevålsveien 114. Tidligere eier lanserte boligene for salg i 2020, men trakk senere disse fra markedet. Det har pågått forberedende grunnarbeider i en periode i vår og sommer 2023.  

– Tomten har en lang historikk. Vi skal nå gå gjennom arbeidet som er gjort, og gjøre det vi mener er riktig for å sikre en bygnings- og boligutforming som etterspørres av markedet og sikrer gjennomføring. Målsetningen er å lansere prosjektet i løpet av 2024, sier porteføljedirektør Espen Friis Jørgensen i AF Eiendom.  

Solide aktører samarbeider 

AF Eiendom og Boligbyggelaget Usbl skal sammen utvikle prosjektet videre. Prosjektet vil bestå av 75-80 boliger, samt service- og næringslokaler på bakkeplan. De to eierne har begge lang erfaring med utvikling og gjennomføring av boligprosjekter og alt ligger til rette for et sterkt samarbeid.  

– AF Eiendom er en samarbeidspartner vi har god erfaring med fra tidligere. Vi gleder oss til å sammen skape et godt prosjekt på denne flotte og sentrale tomten i hovedstaden, som medlemmene våre selvsagt får forkjøpsrett på, sier Vera Houck, direktør for bolig- og prosjektutvikling i Boligbyggelaget Usbl. 

Boligbehovet er underliggende 

Ullevålsveien 114 ligger i bydel St. Hanshaugen, et område av Oslo som over tid har hatt lavt tilskudd av nybygde boliger.  

– Dagens marked er utfordrende, men vi har et langsiktig perspektiv, og en så attraktiv beliggenhet har vi stor tro på. Det er et underliggende boligbehov i denne delen av Oslo, og vi gleder oss til å skape rammene for gode liv sammen med en solid partner, avslutter Otto Christian Groth, direktør i AF Eiendom.