Hopp til hovedinnhold

Usbl kjøper Boalliansen

Estimert lesetid: ca. minutt(er)

Boligbyggelaget Usbl fortsetter sin satsning i Drammensregionen og kjøper opp forvaltningsselskapet Boalliansen av IF. Med oppkjøpet følger hele Boalliansens portefølje av borettslag og sameier, i tillegg til ansatte.

Fra venstre: Frode Bovim, Karianne Lund Gulbrandsen, Johan Bruun | Foto av: Erik Hannemann

- Det er med stor glede og entusiasme at vi ønsker Boalliansen velkommen til Usbl-familien. Dette oppkjøpet reflekterer Usbl sin vekststrategi, og vårt ønske om ytterligere satsning og tilstedeværelse i Drammensregionen, både når det kommer til forvaltning av borettslag og sameier, men også utvikling av regionen ved å bygge nye boliger, sier Johan Bruun, administrerende direktør i Usbl. 

- Boalliansen har gjort et solid arbeid i sin etablering og har vært et selskap i vekst siden oppstarten i 2013. I Usbl vil de bli en del av et robust system og kompetent fagmiljø som vil ta Boalliansens kunder og ansatte godt imot, sier Bruun.  

Et boligbyggelag i vekst 

Usbl tar med det over som eier for Boalliansen og deres forvaltning av 132 borettslag og sameier som består av cirka 7 500 boenheter. Med dette øker Usbl sin markedsandel i Buskerud-regionen markant. I tillegg forvalter Boalliansen borettslag og sameier i Bergen og Trondheim. 

- Usbl er i spennende utvikling med stort fokus på kundeopplevelser og verdiskaping for våre kunder. Det er ønskelig at Boalliansen vil bli innlemmet i Usbl etter hvert, men vi har ingen hast og vil bruke tiden fremover til å finne ut i hvilken form dette vil skje. Inntil videre drives Boalliansen uberørt som i dag. Vi skal sikre at overgangen med ny eier skjer på best mulig måte for kunder og ansatte, sier Frode Bovim, direktør for Kunde og Marked i Usbl.  

Få endringer og bedre tilbud 

Daglig leder i Boalliansen, Karianne Lund Gulbrandsen, mener oppkjøpet ikke medfører store endringer for deres eksisterende kunder, utover en overgang til Usbl sin nylig lanserte styre- og kundeportal, «Bonabo». Gulbrandsen ser frem til å bli en del av Usbl-systemet, og tilby Boalliansens eksisterende kunder enda bedre forvaltning. 

- Det vil skje få endringer på kort sikt, og sammen med Usbl vil vi sikre at overgangen blir så enkel som mulig for våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte. Styrekundene våre vil fortsatt ha de samme kontaktpersonene som de har hatt og bli fulgt opp som før.  De vil etter hvert kunne ta del i mer moden teknologi, samtidig som vi får støtte fra et selskap med et større mangfold av tjenester og produkter enn hva vi har kunnet tilby, sier Karianne Lund. 

Usbl er et av Norges største boligbyggelag med over 120.000 medlemmer og forvalter, etter oppkjøpet, nærmere 2000 borettslag og sameier, hovedsakelig over hele Østlandet. Boligbyggelaget åpnet tidligere i høst et nytt regionskontor i Drammen sentrum, kun et steinkast unna dagens Boalliansen-lokaler. «Vi ser frem til å kunne jobbe fra samme lokaler etter hvert», avslutter Bovim 

Kontaktperson:

Frode Bovim

Direktør Kunde og Marked