Hopp til hovedinnhold

Leie til Eie tilbud fra Usbl ble utsolgt ved salgsstart

14. september var det salgsstart på Usbl’s prosjekt St. Halvardkvartalet i Drammen sentrum. Prosjektet består av totalt 48 leiligheter, inkludert 6 leiligheter med konseptet Leie til Eie. Alle 6 leilighetene er nå solgt.

Attraktivt for førstegangskjøpere

Ved salgsstart kom det inn mange interessenter og søkere på alle de 6 leilighetene som tilbys med Leie til Eie. Deretter ble søknadslisten gjennomgått av Usbl i samarbeid med DNB, basert på kriterier som økonomisk betalingsevne samt ansiennitet i Usbl.

Alle de 6 leilighetene hadde søkere som kvalifiserte seg til å benytte seg av tilbudet, og det er nå inngått avtale på samtlige. 5 av de 6 som har fått tilbud om Leie til Eie er i aldersgruppen 19-23 år uten barn, og en i 50-årene med barn. De alle er bosatt i Viken, mer spesifikt Drammensområdet og Asker/Bærumsområdet. 

Konseptet Leie til Eie er et tilbud til medlemmer som mangler nødvendig egenkapital til å kjøpe en bolig. Tilbudet innebærer at du har muligheten til å leie leiligheten i en periode inntil 5 år før du kjøper den til prisen du har avtalt i dag. En eventuell prisøkning i mellomtiden tilfaller leietageren og vil kunne brukes til egenkapital i tillegg til annen sparing. På den måten får du hjelp av en eventuell prisutvikling til å opparbeide deg egenkapital. Å bruke opsjonen er frivillig, slik at dersom behovet endrer seg eller prisene synker så må du ikke ta over leiligheten. 

«Det er utrolig gledelig at tilbudet vårt har truffet markedets behov, og at flere førstegangskjøpere nå får muligheten til å komme seg inn på boligmarkedet ved hjelp av dette konseptet. Det tyder på at det er et attraktivt produkt, som vi vil se mye mer av i tiden fremover, sier administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun.»

Om prosjektet

St. Halvardkvartalet ligger sentralt på Bragernes, sentralt i Drammen by, men likevel skjermet fra bystøy. Herfra er det gåavstand både til butikker, kulturliv og marka. Området har lang historie, og her har det bodd mennesker helt siden middelalderen. 

Prosjektet består av totalt 48 moderne leiligheter, som varierer fra 39 til 105 m2. Det er lagt vekt på stor variasjon i utforming og størrelse, samt å gi kjøperne muligheter for å tilpasse disse ut fra ulike behov og preferanser. Her blir det felles parkeringskjeller, takterrasse og overbygd sykkelparkering.

Siden salgsstart har det blitt solgt 9 av leilighetene, i tillegg til de 6 leilighetene som ble tilbudt med Leie til Eie.