Hopp til hovedinnhold
Oppussing
Trygg oppussing med håndverkere fra Usbl
B
ad som må renoveres, kjøkken som må pusses opp, nytt gulv etter vannskader, montering av skap… Usbl har erfarne og dyktige håndverkere og vaktmestere som kan gjøre jobben for deg.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
5. mai 2023

– Håndverkerne i Usbl Boservice gjør egentlig alt unntatt å føre opp nybygg, forteller Kjell Buraas, leder hos Usbl Boservice Vestfold.

Oppgavene innen håndverkertjenestene er variert og utføres både innendørs og utendørs. Kundegruppene er mange borettslag og sameier, men også privatpersoner og bedrifter.

– Vi utfører alt av arbeid innen tømring og snekring. Utendørs kan vi bytte dører, tak og vegger, vinduer og vi kan lage terrasser og uteplasser, forteller han. Innendørs er typiske oppdrag totalrenovering av bad, men også generell oppussing.

– Usbl Boservice har egne erfarne tømrere, malere og rørleggere i staben, og vi er stolte av å være en godkjent opplæringsbedrift for tømrerfaget, sier Kjell.

– Dersom det er oppgaver vi ikke løser med egne håndverkere, har vi dyktige og seriøse underleverandører som kan ta slike oppdrag. Spesielt når det kommer til flislegging og elektrikerarbeid, benytter vi underleverandører, forteller han.

Erfarne og kompetente håndverkere fra Usbl

I en Usbl-leilighet i Syrinveien på Tranby i Lier står rørlegger Roar Njøten og tømrer Einar Pettersen fra Usbl Boservice Buskerud. De er engasjert i et prosjekt hvor et gammelt bad med rør fra 70-tallet, blir renovert. I tillegg får boligeierne et nytt vaskerom med ekstra toalett. 

Betongen mellom etasjene er kjerneboret og har fått nye rør. Det er laget himlinger og kasser til rørene. Rehabilitering av badet påvirker flere enn eieren av leiligheten.

– Vi må nødvendigvis også inn til naboen under, forteller Roar. Hans 42 år lange erfaring både i og utenfor Usbl Boservice kommer godt med i ulike prosjekt der han møter på alle slags mennesker. Til daglig har Roar mye av ansvaret for at varmtvannssentralen fungerer og leverer det den skal til skoler og boliger i området. 

GODE KOLLEGER: Samarbeidet oss imellom er viktig for å løse problemer og få prosjekter til å rulle og gå, sier kollegene fra Usbl Boservice Buskerud, tømrer Einar Pettersen (t.v.) og rørlegger Roar Njøten fra Usbl Boservice Buskerud.

Hjelper også private boligeiere

Tranby og Lier er midt i Usbl-land, og Roar og Einar kjenner styreledere og styremedlemmer i borettslagene i området. Men selv om borettslagene er de største kundene, kan Usbl by på håndverkertjenester for private også. 

– Jeg tror ikke folk er klar over alt av tjenester vi kan utføre, spesielt ikke private boligeiere. Usbl er kanskje ikke det første de tenker på hvis badet skal pusses opp eller vinduer skal skiftes. Men vi er her, sier Einar med lang erfaring som tømrer. 

– Det er en jobb med mye variasjon. Noen dager vet jeg ikke hva slags oppgaver som venter, og jeg treffer stadig nye folk. Det liker jeg, sier han.

Mange forsikringsskader på gulv

Selv om arbeidsdagene består av mange forskjellige oppdrag, er det én oppgave som  stadig dukker opp for tømreren hos Usbl Boservice Buskerud.

– Veldig mange av mine oppgaver dreier seg faktisk om forsikringssaker etter gulvskader. Det er rehabilitering av gulv etter vannskader og hvor parketten må byttes, forteller Einar. Den store mengden forsikringsjobber bekreftes også av Kjell Buraas i Usbl Boservice Vestfold.

– Vi utfører mye forskjellig, fra småjobber til store renovasjonsprosjekt. Men den største kunden vår er faktisk forsikringsselskapet IF. Årlig har vi så mange som 2-300 forsikringsoppgaver i området Vestfold og Buskerud, forteller han.

– Vi har allerede gjort mange jobber i borettslag og sameier og har fått nye oppdrag som følge av tillit som er bygget opp gjennom årene. Andres anbefalinger er jo det beste innsalget, påpeker Kjell Buraas. Han mener det er spesielt fem grunner til at folk velger Usbls håndverkertjenester. 

5 viktige grunner til å velge håndverkere fra Usbl

 • Usbl Boservice har håndverkerne som leverer kvalitet og i henhold til oppdragsgiverens forventninger, til riktig tid og pris.
 • Vi er grundige og dokumenterer alltid hva vi har gjort og hvordan jobben er blitt utført.
 • Usbl kan løse mange ulike typer oppdrag fordi vi har fagfolk med forskjellig kompetanse og som er allsidige.
 • Under større oppussingsjobber har du én prosjektleder å forholde deg til. Ved mindre jobber har du en fagleder å forholde deg til dersom du lurer på noe eller skal gi beskjeder.
 • Usbl Boservice er en solid og seriøs virksomhet som kommer til å være der i morgen også. Vi er ikke et firma som pusser opp til en usannsynlig billig penge og er borte i morgen når du tar kontakt.

– Trygt å velge Usbl

Rørlegger Roar Njøten og tømrer Einar Pettersen hos Usbl’s kontor på Tranby i Lier, mener den lokale tilknytningen også er viktig for mange av kundene som velger håndverkere fra Usbl. 

– For borettslag her i området er det trygt å velge Usbl Boservice. Vi har kunnskap om bygningsmassene i blokker og rekkehus. Styreledere og beboere kjenner oss, og vi dem, sier Einar.

– I min jobb hvor jeg styrer varmen for mange borettslag, er det mange leiligheter jeg må inn i, så jeg blir jo kjent og på hils med mange etterhvert, tilføyer Roar.

– Det er mange hensyn å ta, spesielt når vi jobber i blokker hvor støy påvirker mange. Her er vi vant til å finne løsninger og snakke med folk på forhånd og underveis. Og vi passer på å rydde etter oss og gjøre rent før vi forlater stedet, forteller Roar.

Trygg prosjektstyring ved oppussing og renovering av bolig

For styrer i borettslag og sameier er prosjektledelse en del av bestillingen når noe skal pusses opp og renoveres. Men også privatpersoner har nytte av at noen holder i prosjektledelsen, spesielt i kompliserte oppussingsprosjekter som involverer flere håndverkere. Dette gjelder spesielt rehabilitering av bad der Usbl kan være entreprenør på hele jobben, eller gjøre deler av den. 

– Vi kan levere og koordinere alt som skal gjøres slik at du som kunde slipper å passe på og prosjektstyre. Usbl lager fremdriftsplaner for oppdragene dine. Da vet alle håndverkerne når de skal inn i prosjektet, og du som er kunde vet når du får besøk og når prosjektet skal være ferdigstilt. Dette er spesielt viktig ved kompliserte oppdrag, slik som renovering og oppussing av bad. På enklere jobber som å kun legge gulv, trengs ikke planlegging og koordinering på samme måte, sier Kjell Buraas.

– God prosjektledelse kan spare deg for mye tid, penger og frustrasjon. Oppdragene leveres på fastpris, eller etter medgått tid og materiell som er brukt. Vi gjør det slik kunden vil ha det, sier han.

Badet i Syrinveien er klart til bruk om halvannen uke. Da har det gått med tre og en halv uke på baderoms- og vaskeromsprosjektet på Tranby.

– Samarbeidet oss håndverkere imellom er viktig for å gjøre en god jobb innenfor fristen. Og for å få prosjekter til å rulle og gå, er vi avhengig av å løse problemer som oppstår, sammen, understreker Roar som har fungert som prosjektleder i leiligheten i Syrinveien.

TOTALRENOVERER BAD: Vi ønsker oss flere baderomsprosjekt og har dyktige håndverkere til jobbene og prosjektstyringen, sier rørlegger Roar Njøten som har jobbet mange år i Usbl Boservice Buskerud.

Oppfyller krav til dokumentasjon

Alt Usbls håndverkere jobber med skal leveres i henhold til krav. Dette er spesielt viktig ved oppussing av bad.

– Vi leverer med dokumentasjon på hva vi har gjort og hvordan jobben er utført. Dette er et verdibevis som er viktig å ha, spesielt når du skal selge boligen. Da står det hvem som har gjort hva og hvilke arbeider som er utført til hvilken tid, forteller Kjell Buraas.

– Uten dokumentasjon får boligen din lavere verdi. Skal du selge boligen, vil du få en stor utgift med å dokumentere arbeidet på badet ditt. Her er det viktig at du får både en samsvarserklæring og FDV-dokumentasjon, forklarer han.

Samsvarserklæring og FDV-dokumentasjon

Er det utført elektrisk arbeid, lages det en samsvarserklæring. Dette er kundens garanti på at jobben som er gjort på det elektriske anlegget, er gjort etter gjeldende forskrifter og sikkerhetskrav.

– Rørleggere benytter en FDV-dokumentasjon på samme måte som elektrikere er pålagt samsvarserklæring, forteller Kjell Buraas. 

FDV er forkortelsen for forvaltning, drift og vedlikehold og kalles ofte en «bruksanvisning» for badet. FDV-dokumentasjonen skal ha med tegninger, beskrivelser og annen informasjon som har betydning for bruk og vedlikehold, slik som blandebatterier, koblinger, utstyr som er benyttet, hvordan man rengjør osv.

På grunn av krav på dokumentasjon innen energibruk i boligen, er etterisolering og utskifting dårlige vinduer viktig for mange. Dette er oppgaver Usbl’s håndverkere har lang og god erfaring med.

FULL DOKUMENTASJON: – Vi leverer med dokumentasjon på hva vi har gjort og hvordan jobben er utført, forsikrer Kjell Buraas, leder hos Usbl Boservice Vestfold.

Allsidige vaktmestere med fagbrev

Er du usikker på hvordan du skal henge opp flatskjermen på gipsveggen, legge nytt gulv, montere opp den nye taklampa, eller sette opp nye kjøkkenskap? Til mindre oppdrag som kan løses der og da, kan vaktmesterne hos Usbl Boservice være til god hjelp.

– Mens håndverkerne våre enten har fagbrev eller svennebrev, har alle vaktmesterne i Usbl Boservice kompetanse og/eller utdanning innen byggdrifterfaget. De har kunnskap om tekniske anlegg og nesten alle har fagbrev innenfor relevante områder og kan hjelpe deg med mange oppdrag, forteller Kjell Buraas. Kompetansen kan være forskjellig fra ett lokalkontor til et annet. Hos Usbl Boservice i Horten finner du for eksempel vaktmestere med utdanning og erfaring som blant annet:

 • sveiser
 • anleggsgartner
 • rørlegger 
 • snekker
 • tømrer
 • elektriker

– Det hender vi får telefoner om tjenester vi ikke kan levere, men da kan vi hjelpe vedkommende videre til kompetente og gode underleverandører vi kan anbefale, forteller 

Håndtverkertjenester for alle

Som Usbl-medlem får du bonus på håndverkertjenester fra Usbl Boservice.

 

ALLSIDIG HÅNDVERKERE: – Jeg tror ikke folk er klar over alt av tjenester vi kan utføre, spesielt ikke private boligeiere, sier tømrer Einar Pettersen som stortrives med en variert arbeidsdag i Usbl Boservice.
Inspirasjon og tips