Hopp til hovedinnhold
Processed with VSCO with a4 preset
Bolig
Slik dekker du sesongens festbord
E
ndelig er det klart for koselige middager med venner og familie igjen. Gjør selskapet enda bedre med et festdekket bord skapt for hyggelige stunder.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
7. november 2021

Det er lite som er hyggeligere enn å dele et godt måltid med familie og venner. Men også bordet er med på å sette stemningen. Så finn frem det du har av serviser og lysestaker, for nå er vi klare for en hjertelig stemning rundt bordet, ifølge innkjøp og konseptansvarlig hos Tilbords, Kari Innvær.

– Trenden nå er at du kan gjøre mer som du vil. Etter den tiden vi har vært gjennom, ser vi nå at stilen skal være veldig varm og velkommen. Viktigere enn å følge de siste trendene, er å skape en lun atmosfære, sier hun.

Print
Som medlem får du 5 % bonus på alle kjøp.

 

Processed with VSCO with a4 preset
Siden 1775 har Royal Copenhagen vært ledende innenfor sin bransje, med dyp respekt ikke bare for sin egen historie, men også for det ypperste av håndverk.

Duse farger eller pastell

Det meste er dermed lov, men det er likevel to stiler som skiller seg ut i år. 

– Vi ser at mange velger den naturlige stilen, med dempede og duse farger. Dekk gjerne bordet med en linduk og bruk små vaser eller glass med blomster. Et tips er også å ha mye lys, og gjerne da led-lys. Disse gir et fint lysskjær, ser nesten ekte ut og er dessuten mer miljøvennlig enn stearinlys, sier Innevær.

Det forsiktige flimrende lyset fra disse batteridrevne Uyuni-lysene skaper en varm, avslappende glød uten de skadelige kjemikaliene til et tradisjonelt vokslys.

Er du derimot mer glad i farger, kommer du til å oppdage at det er pastellfarger som gjelder. 

–  Det er jo helt motsatt av den naturlige stilen som rår, men vi ser at det er mange som velger å bruke mer farger. Det kommer mer og mer farget servise, bestikk og glass. Disse kommer i et skikkelig fargespill, men det er pastellfargene det er mest av. Det er rett og slett en mer leken stil.

De stilfulle fargene i Rhombe Color-serien er utviklet av den danske designduoen Stilleben.

Medlemsfordel

Uansett hvilken stil du liker, anbefaler Innvær at du først tar en kikk på hva du allerede eier.

– Bruk gjerne det du har i skapet. Så kan du heller oppdatere bordet med farget glass, en kul vase og en stor støpejernsgryte med en smakfull marrokansk rett.

Nå som vi endelig kan treffe venner og familie igjen, ønsker vi også å se hverandre. Derfor kan det også være lurt å gå for små blomstervaser, i stedet for store oppsatser som hindrer gjestene i å se hverandre i øynene.

– Bruk også bordet til å gjøre noe ekstra for gjestene dine. Legg for eksempel en liten lapp med en hilsen på hver plass. Emmeselle-kortene fra den norske kunstneren Mona Stenseth Erlandsen er nydelige og nostalgiske, og er perfekte til en personlig melding, avslutter Innvær.

Emmeselle er en norsk produsent og leverandør av kommersiell kunst basert på streken til billedkunstner/illustratør Mona Stenseth Erlandsen.
Inspirasjon og tips