Hopp til hovedinnhold
Bolig
Finn hjemmefølelsen på Torshov
I
omgivelser som bugner av historie, finner du Soria Hage. Her har du mulighet til å finne din drømmeleilighet i et av hovedstadens koseligste områder som byr på både grønne parker, spennende restauranter og trivelige kaféer.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
23. mai 2022

Torshov er kjent som et nabolag med mye historie og gamle bygårder. Bydelen, som er plassert litt i høyden har kort vei til sentrum og marka, har lange tradisjoner. Et høydepunkt er kulturslottet Soria Moria, som er områdets store stolthet. På samme sted som den gamle uteserveringen til Soria Moria restaurant lå, bygges det nå 45 splitter nye og moderne leiligheter. I dette sentrale området kan du oppleve Torshovs historiske sus, men i en praktisk drømmebolig.

Soria Hage vil bestå av 2-, 3- og 4-roms leiligheter i ulike størrelser, fordelt på seks etasjer. Felles for alle er at du får en balkong eller markterrasse der du kan drikke morgenkaffen eller nyte sommerkveldene. 

– Disse kommer godt med, for Soria Hage har en solrik beliggenhet. Alle balkongene er direkte sør-/vestvendt, så alle får godt med sol, forteller markeds- og salgsansvarlig, avdeling Nye Boliger i Usbl, Janicke Krokvik.

Se ledige leiligheter

Nyt utsikten fra generøs takterrasse

For å utnytte den solrike beliggenheten legges det også til rette for hyggelige uteområder. Soria Hage får en trivelig forhage der du kan sitte i rolige omgivelser og følge med på bylivet rundt. Men selve kronen på verket, er en flott takterrasse hvor det ikke spares på noe. Her blir det både utekjøkken med grill, pergola, plassbygde solstoler og til og med utedusj. Har du grønne fingre? Da kan du bidra til å lage en hageoase i plantekassene som settes opp.

– På takterrassen er det også tilgang på toalett, slik at det skal være enkelt og praktisk å tilbringe tid her. Med den solrike beliggenheten og en nydelig utsikt har vi tro på at dette kommer til å bli et sted folk har lyst til å bruke, sier Krokvik. 

Fra takterrassen kan du glede deg over nydelig utsikt over byen i sør. Her skal du kunne tilbringe hele dagen, uten å mangle noe.

Se 360 graders visning av takterrassen her:
Takhage A
Takhage B

Selve leiligheten skal også være et sted du kan senke skuldrene og føle deg hjemme. Her kan du flytte rett inn, uten å tenke på oppussing og vedlikehold. Den fine beliggenheten og størrelsen på leilighetene gjør det enkelt både å møblere og trives, enten du bor alene, flytter inn med familien eller ønsker en lettstelt leilighet, midt i smørøyet.

– Bygget har både sykkelparkering i første etasje og garasje i underetasjen. For de største leilighetene vil det være mulig å kjøpe parkeringsplass med lademulighet i tillegg, forteller Krokvik.

En hage med historie

I Soria Hage møtes moderne løsninger og et historisk sus. Boligene får eventyrlige Soria Moria som nærmeste nabo, et bygg som siden slutten av 1920-tallet har vært Torshovs kulturelle storstue.

Foto: S. Gran/Oslo Museum

Soria Moria ble bygget i hagen til det som tidligere var Lilleborg gård. Arkitekten bak var Thorvald Astrup, og prosjektet ble finansiert av fabrikkeier Wilhelm A. Blystad. Tanken var å gi arbeiderne som hadde bosatt seg på Torshov, et godt kulturtilbud - en plan Astrup og Blystad absolutt lykkes med.

Dette flotte bygget har huset blant annet kino, bibliotek, teater og restauranter gjennom årene. Fortsatt i dag er det liv i bygget som kjennetegnes av den nyklassisistiske stilen med de karakteristiske granittsøylene i front.

Foto: Wilse/Oslo Museum

De nye boligene som bygges i Soria Hage vil ligge på samme sted som den gamle uteserveringen til Soria Morias restaurant. Her var det et yrende liv sommerstid i gamle dager. Hagen var full av små kafebord, stoler og parasoller. Restaurantens uteservering, som lå på baksiden av kinoen, var en deilig, grønn oase med store bjørketrær ut mot Sandakerveien. 

– Med dette i tankene ble det derfor naturlig å kalle vårt nye boligprosjekt Soria Hage. I forhagen vil det bli satt av plass til å dyrke, og det vil bli plantet bærbusker. Stauder, strå, busker og løk sikrer en frodig og flott hage, uansett sesong, sier Krokvik.

Rolig beliggenhet i hjertet av Torshov

Med gangavstand til Sagene, Bjølsen, Storo og “Løkka” har du et hav av muligheter når det kommer til kulturtilbud, shopping og turområder. Det er også kort vei til sentrum, og bare 200 meter fra leilighetene ligger buss- og trikkestoppet Torshov. Tar du trikken er du nede ved Oslo S på bare 12 minutter. 

Plassert i hjertet av Torshov, vil du oppdage at boligene ligger svært sentralt, men likevel rolig. Soria Hage ligger i Sandakerveien 33, som er en rolig sidegate med skjermet beliggenhet. Akerselva renner forbi rett i nærheten, hvor du kan oppdage små og store perler uansett sesong. Kun et par hundre meter fra leiligheten din finner du også Torshovparken som er en koselig, grønn lunge. 

– Med Soria Hage som base ligger alt til rette for små og store utflukter i eller utenfor byen. Med sin sentrale, men likevel skjermede plassering er leilighetene i Soria Hage perfekt enten du bor alene, har familie med små barn eller ønsker å flytte fra hus til lettstelt leilighet med heis, avslutter Krokvik.

Gå til nettsiden til Soria Hage

Kontakt megler for visning

Kort om Soria Hage

  • Eierform: Borettslag
  • Størrelse: 37 - 137 kvm
  • Adresse: Sandakerveien 33 C, 0477 Oslo
  • Byggestart: 4. kvartal 2022
  • Planlagt innflytting: høsten 2024
Inspirasjon og tips