Hopp til hovedinnhold
Bolig
Satser på boligutvikling i Vestfold og Telemark
S
itter du på en tomt som kan bli til et boligprosjekt, eller ønsker du en god og erfaren samarbeidspartner innen boligutvikling i Vestfold eller Telemark? Vi i Usbl tar gjerne en prat med deg!
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
11. januar 2023

– Vi vil bygge boliger der folk ønsker å bo. Og mange trekker sørover fra høye boligpriser i Oslo, til overkommelige summer i Vestfold og Telemark, sier prosjektsjef Henriette Aaberg-Hansen fra Usbl.

– Tilstrekkelig med tomter må til for å øke boligbyggingen, fortsetter Aaberg-Hansen.

Spesialfeltet hennes er akkvisisjon, det vil si anskaffelse av tomter til nye boliger samt ferdigregulerte og påbegynte boligprosjekter, hovedsakelig i Vestfold og Telemark. 

– Med en god størrelse på det vi kaller tomtebanken, sikrer vi en jevn boligutvikling, forklarer prosjektsjefen.

Nå ønsker hun å komme i kontakt med flere tomteeiere, boligutviklere og andre samarbeidspartnere i områdene i og rundt steder som blant andre Holmestrand, Horten, Sandefjord, Larvik, Tønsberg, Stokke, Porsgrunn og Skien.

Usbl har lang erfaring med boligbygging. Her fra prosjektet vårt Maritoppen i Sandefjord, som er for salg.

Flere ser etter bolig i Vestfold og Telemark

Som en priskonsekvens og  tøffere konkurranse om tomter i Oslo og omegn, ser flere Oslo-baserte utbyggere i vår retning, sier prosjektsjef for boligutvikling i Usbl Vestfold og Telemark, Kjell Åge Bach.

Men det er ikke bare pris og mangel på tomter i hovedstadsområdet som er årsaken til at flere ser på regionen som et fremtidig bosted.

– Næringslivet i Vestfold og Telemark er godt etablert med mange arbeidsplasser innen det offentlige og private. Dersom arbeidsgiver fortsatt vil befinne seg i Oslotraktene, løser mange dette fint med hjemmekontor som jo har kommet for å bli, sier Bach.

Og må man pendle til og fra Oslo og omegn, er det gode muligheter med tog som stadig for flere kilometer med dobbeltspor. Med nye E18 har bilistene firefelts motorvei nordover. 

– I tillegg har innbyggere og næringslivet Torp Sandefjord Lufthavn med både internasjonale og innenlands destinasjoner, samt ferger tur/retur Sverige, Danmark og Tyskland, tilføyer han.

Nye boligprosjekter

Usbl har en lang historie i Vestfold med mange borettslag, og flere boligprosjekt kommer, også i Telemark. Her er tre av dem:

I Møllers gate sentralt i Sandefjord, skal det bygges ca. 40 leiligheter 

I Larvik skal det bygges rundt 50 leiligheter i Bøkestredet som ligger i Larvik sentrum med kort vei til alt.

I Porsgrunn samarbeider Usbl med Trysilhus i byggingen av rundt 100 leiligheter langs kanalen i sentrum, nærmere bestemt Elvegata.

– Vi ser at det er mange muligheter i og rundt Skien og Porsgrunn. Det er interessante områder og det skjer mye på næringssiden, sier Kjell Åge Bach.

– Også Tønsberg, Færder kommune, og i høy grad Stokke og Melsomvik er områder hvor vi er på utkikk tomter og samarbeid med andre boligutviklere, utbyggere eller andre samarbeidspartnere, tilføyer Henriette Aaberg-Hansen.

Vil kjøpe både påbegynte og ferdige boligprosjekter

For et boligbyggelag som Usbl er selvfølgelig tomter, både ferdigregulerte og uregulerte, høyest på ønskelisten. Men Usbl ønsker å vokse videre innen leiemarkedet av boliger.

– I den anledning ser vi på muligheten for å kjøpe enten hele nybygg, oppganger eller leiligheter. Her ønsker vi også å komme i kontakt med eiendomsutviklere, eiendomsbesittere og eiendomsselskap, sier Aaberg-Hansen.

Sitter du med en tomt som kan utvikles til boliger? Har du en ferdigregulert tomt eller et påbegynt boligprosjekt?Eller ønsker du en trygg og solid samarbeidspartner?

Ta kontakt med oss!

Vi i Usbl Vestfold og Telemark ønsker å komme i kontakt med deg for å utvikle fremtidens boliger. Du finner oss her:

Dette er Usbl:

  • Norges nest største boligbyggelag som forvalter 1700 borettslag og sameier på Østlandet.
  • Usbl’s 115.000 medlemmer har forkjøpsrett på 90.000 boliger i hele landet.
  • Boligbyggelaget Usbl, eller Ungdommens Selvbyggelag som det het, ble stiftet i 1948 i Oslo som svar på boligmangel blant unge etter krigen. De første boligene ble bygget på dugnad.
  • Horten boligbyggelag (stiftet i 1945), Sandefjord boligbyggelag (stiftet i 1946) og Holmestrand boligbyggelag (stiftet i 1948) ble etter hvert en del av Usbl.
  • Foruten boligbygging, bistår Usbl med drift, tjenester og service til eksisterende borettslag og sameier, slik som forretningsførsel, rehabilitering og vaktmestertjenester.
  • Usbl har lokalkontorer flere sentrale steder på Østlandet, blant annet i Horten, Drammen og Sandefjord.
Inspirasjon og tips