Hopp til hovedinnhold

Ny praksis for levering av årsoppgaver

Som en del av vårt arbeid for å forbedre og sikre en mer effektiv og sikker leveranse av viktig dokumentasjon, endrer vi nå måten vi leverer årsoppgaver på. Fra neste år vil disse dokumentene kun være tilgjengelige for nedlastning i Bonabo.

Usbl leverer tredjepartsopplysninger til skatteetaten for over 1700 borettslag og sameier hvert år. Det som rapporteres er eiers andel av inntekter, utgifter, formue og gjeld i borettslaget og sameiet.  

Når disse opplysningene er levert skal vi sende årsoppgaver til de skattepliktige eierne. Disse oppgavene har vi tidligere levert på Digipost eller per post. Som en del av vårt arbeid for å forbedre og sikre en mer effektiv og sikker leveranse av viktig dokumentasjon, endrer vi nå måten vi leverer årsoppgaver på. Fra neste år vil disse dokumentene kun være tilgjengelige for nedlastning i Bonabo.

For å få tilgang til årsoppgaven må eier logge seg inn i Bonabo. Dokumentet er arkivert i postkassen (konvolutt ikon) og kan lastes ned ved behov. 

Verdt å vite: 

  • Eiere som ikke har reservert seg for elektronisk kommunikasjon i Bonabo, vil få varsel når årsoppgaven er tilgengelig. Vi oppfordrer styret til å be eierne sjekke at de ikke har huket av for reservasjon mot kommunikasjon, slik at de får varsler. Styret kan selv se i Bonabo, under menyen kommunikasjon og portalbrukere, hvor mange av eierne som har reservert seg. 

  • Juridiske eiere vil få årsoppgaven på papir med mindre de registrerer en fullmakt i Usbl for å få tilgang til Bonabo. Styret kan be juridiske eiere om å ta kontakt med Usbl hvis de ønsker tilgang til Bonabo. 

  • Usbl vil legge ut en publisering i Bonabo til eierne i begynnelsen av januar om ny praksis, men vi oppfordrer også styret til å gjøre eierne sine oppmerksomme på dette i egne kommunikasjonskanaler.

Årsoppgavene forventes å ligge klare i Bonabo i slutten av januar/begynnelsen av februar.