Hopp til hovedinnhold

Usbl skal tilby digitale nøkler

Usbl lanserer Usbl Nøkkelen i samarbeid med teknologiselskapet Unloc.

Usbl Nøkkelen vil bidra til enklere tilgang og administrasjon av nøkler til borettslag og sameier. Tjenesten gir bedre styring, fleksibilitet og reduserte kostnader for beboere og styrer i alle borettslag og sameier som forvaltes av Usbl. 

Større fleksibilitet

For et styre i et borettslag eller sameie, er administrasjon og håndtering av fysiske nøkler tidskrevende oppgaver. Fysiske nøkler kommer lett på avveie, må bestilles opp og koordineres. Med Usbl Nøkkelen har styret full oversikt, og kan når som helst dele ut eller fjerne tilganger til beboere og andre. På den måten får styret frigjort tid til andre oppgaver, og får redusert både kostnader til drift og vedlikehold av fysiske nøkkelsystem. I tillegg får beboerne større fleksibilitet i forhold til å gi midlertidig tilgang til boligen til andre, når de selv ikke er tilstede. 

Økt digitalisering 

Usbl Nøkkelen blir en del av Usbl’s styreportal, som betyr at all administrasjon kan gjøres enkelt i et webgrensesnitt. Usbl Nøkkelen vil også kunne være et supplement, for de som i tillegg ønsker å bruke sine gamle nøkler eller brikker.

- Økt digitalisering og Proptech løsninger blir mer og mer etterspurt, og digitale nøkler er en naturlig del av denne utviklingen. Dette er derfor en viktig satsning for Usbl, slik at vi kan tilby relevante tjenester til borettslag og sameier som vi forvalter. Løsningen vi nå kan tilby i samarbeid med Unloc vil komme både beboerne og styret til gode, sier Johan Bruun, administrerende direktør i Usbl. 

Administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun.

Forventer mange kunder

Usbl vil introdusere Usbl Nøkkelen som et pilotprosjekt blant utvalgte borettslag eller sameier som de forvalter, før det deretter skal tilbys til samtlige kunder. Dette for å sikre at løsningen fungerer på best mulig måte før mange tar dette i bruk. 

- Vi forventer at mange av våre kunder vil ønske dette fremover, og vil være sikre på at vi har fått testet løsningen ordentlig, før vi ruller det ut i stor skala, sier Bruun. 

- Samarbeidet med Usbl er kjempeviktig for oss. Det bekrefter at det er på høy tid å digitalisere nøklene. Vi skal gjøre hverdagen enklere for alle med en inngangsdør, sier gründer og daglig leder i Unloc, Kris Riise.

Daglig leder i Unloc, Kris Riise.

 

Tekst: Usbl | Foto: Unloc & Usbl