Hopp til hovedinnhold

Usbl Jazztalent-pris tildelt trommeslager Veslemøy Narvesen

Usbl Jazztalentprisen består av ett stipend på 30 000 kr, samt en invitasjon til å spille en konsert under Oslo Jazzfestival 2021.

Usbl er stolt samarbeidspartner med Oslo Jazzfestival for 2. året på rad, og i år som i fjor var det duket for utdeling av Usbl Jazztalentprisen under åpningskonserten for årets festival med Oslo Jazzensemble.

Administrerende direktør i Usbl Johan Bruun delte ut prisen, i marmorsalen på Sentralen i Oslo foran ett forventningsfullt publikum, både for prisen, jazzen og musikken etter flere måneder med lavere aktivitet enn normalt.

«Usbl Jazztalent pris 2020 går til trommeslager Veslemøy Narvesen (1997) fra Kristiansand, er en av Norges meste fremadstormende unge jazzmusikerne. Hun har de siste årene vært student ved Norges Musikkhøgskole og flytter denne høsten til Trondheim for å fortsette sine studier ved jazzlinja på NTNU. Narvesen har en modenhet i sin tilnærming av improvisasjonskunsten, som bevitner en musikalitet helt utenom det vanlige.

I 2019 blåste hun og sine bandkolleger i Kongle Trio, bakoversveis på et fullsatt Herr Nilsen under Oslo Jazzfestivals talentutviklingsprogram Nordisk Showcase, og trioen har i etterkant representert festivalen ved flere anledninger i utlandet. Narvesen er også å finne bak trommesettet i band som Mall Girl, KALLE, Lady Bird Orchestra og på turné med Moddi. Videre har Veslemøy de siste årene jobbet med musikere som Anja Lauvdal, Julie Kjær, Mette Rasmussen, Christian Winther, Heida Mobeck og Guro Moe.

Usbl Jazztalentprisen består av ett stipend på 30 000 kr, samt en invitasjon til å spille en konsert under Oslo Jazzfestival 2021.

Samarbeidet med Oslo Jazzfestival er viktig for Usbl, da det representerer mangfoldet innen for musikk og kultur, men vel så mye for deres satsning på unge musikere gjennom Nordic Showcase og Kids in jazz.

Som Usbl medlem får du 25 % rabatt på billetter til konserten under festivalen, se festivalprogrammet her. Grunnet den spesielle situasjonen vi nå står i med pandemien strømmes også i år alle konsertene på Oslo Jazzfestival sine Facebook sider.

 

Tekst: Usbl | Foto: Matija Puzar