Hopp til hovedinnhold

Solheimstunet på Lørenskog blir digitale

I samarbeid med teknologiselskapet Unloc, er Usbl i gang med et pilotprosjekt knyttet til enklere tilgang og administrasjon av digitale nøkler i borettslag og sameier.

Solheimstunet boligsameie 1 på Lørenskog er valgt ut i pilot, og skal nå i gang med å teste den nye løsningen som vil gi enklere adgangskontroll for alle som bor der.

Enklere hverdag

For et styre i et borettslag eller sameie, er administrasjon og håndtering av fysiske nøkler tidskrevende oppgaver. Fysiske nøkler kommer lett på avveie, må bestilles opp og koordineres. Med Usbl Nøkkelen får styret og beboerne på Solheimstunet full oversikt, og kan når som helst dele ut eller fjerne tilganger til beboere og andre. På den måten får styret frigjort tid til andre oppgaver, og får redusert både kostnader til drift og vedlikehold av fysiske nøkkelsystem. I tillegg får beboerne større fleksibilitet i forhold til å gi midlertidig tilgang til boligen til andre, når de selv ikke er tilstede.

Usbl Nøkkelen blir en del av Usbl’s styreportal, som betyr at all administrasjon kan gjøres enkelt i et webgrensesnitt. Usbl Nøkkelen vil også kunne være et supplement, for de som i tillegg ønsker å bruke sine gamle nøkler eller brikker.

-Vi er glade for at Solheimstunet nå vil være med og teste ut løsningen slik at vi kan høste verdifull erfaring med bruk av tjenesten. Jeg har stor tro på at beboerne vil få en langt enklere hverdag med sine nye digitale nøkler, sier Johan Bruun, administrerende direktør i Usbl.

Nøkkelfrie beboere

Sameiene i Solheimstunet er bygget over 3 trinn, det siste ble ferdigstilt nå i 2020. Det er Solheimstunet 1 som er Usbl`s pilot. I løpet av kort tid vil 159 beboere, samt en næringsseksjon få en enklere hverdag, ved at de får tilgang til digitale nøkler som gir en enklere adgang til boligen både for beboerne selv, og for tjenesteleverandører som skal ha begrenset og tidsbestemt tilgang til boligene.

-Vi har hatt ett ønske om å få nøkkelfrie låser i sameiet vårt, og er nå veldig glade for å få være med å teste ut Usbl nøkkelen. Det vil heve standarden og modernisere sameiet vårt. Dette pilotprosjektet vil gi oss nye muligheter både for styret og beboerne. Usbl monterer nå utstyret vi trenger på alle oppgangsdørene våre og vi får muligheten til å teste ut om dette er noe for oss fra august og ut september. Vi er takknemlige og stolte av at akkurat vårt sameie fikk denne muligheten av Usbl, sier styreleder i Solheimstunet Boligsameie 1, Tone Gifstad.