Hopp til hovedinnhold

Regjeringens strømtiltak treffer ikke godt nok

Lørdag 11. desember presenterte regjeringen krisetiltak og kompensasjonsordninger for å håndtere de høye strømregningene som nå venter norske husholdninger.

Oppdatering: Husholdningsstrøm fra fellesmålere får støtte!

Les hele oppdateringen her.

Søndag 12. desember delte NRK nyheten om at borettslag og sameier med felles strømmåler er utelatt fra kompensasjonsordningene. Dette mener Usbl og vår interesseorganisasjon, Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), ikke er godt nok.

– Det virker helt urimelig at villahuseiere og rekkehuseiere skal få kompensasjon for alt over 70 øre per kilowattime, mens borettslag ikke får. Det virker veldig formalistisk å utelukke borettslag og sameier fordi de har et organisasjonsnummer, og nærmest skal være et selskap som driver næringsdrift. Et borettslag er først og fremst boligen til folk og en organisasjon folk eier selv. Da er det helt rimelig at de får nøyaktig samme kompensasjon, uttalte Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL, til NRK.

Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL. Foto: Nadia Frantsen

Usbl har mottatt henvendelser fra bekymrede medlemmer og styrer i forbindelse med dette. Administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun, stiller seg bak budskapet fra NBBL: 

– Denne saken følger vi tett. Det er NBBL, vår interesseorganisasjon, som har tatt føringen politisk og i media, på vegne av oss og andre boligbyggelag de representerer. Vi kan garantere at det jobbes for å inkludere borettslag og sameier med felles strømmåler i en kompensasjonsordning, og at vi vil komme med oppdateringer så fort det dukker opp ny informasjon, sier Bruun.

Johan Bruun, administrerende direktør i Usbl. Foto: CF Wesenberg