Hopp til hovedinnhold

Pris for årets nyskapning til Usbl og BUA

Sponsor- og eventprisen deles ut i ulike kategorier hvert år. I år stakk Usbl og BUA av med prisen for Årets nyskapning for konseptet «BUA i borettslag og sameier». Konseptet var også nominert i kategorien Årets Sponsorobjekt. I tillegg vant BUA prisen for Årets samfunnsengasjement.

Partner siden 2017

Usbl har vært bærekraftspartner med BUA siden 2017, og sammen har de utviklet konseptet «BUA for borettslag og sameier». Konseptet innebærer at man internt i et borettslag eller sameie, på en enklere måte kan dele på sports- og fritidsutstyr gjennom et webbasert administrasjonssystem.

Tre nominasjoner – to priser

Konseptet vant prisen for "Årets nyskapning" på utdelingen av Sponsor- og eventprisen, som fant sted på Ullevaal onsdag 4. mars. BUA vant i tillegg prisen for "Årets samfunnsengasjement".

BUA var totalt sett nominert i tre kategorier, og to av disse var altså sammen med Usbl. Nominasjonene var til "Årets samfunnsengasjement", "Årets sponsorobjekt" og "Årets nyskapning".

I Usbl er vi opptatt av bærekraftige bomiljø og delingstjenester. Vi har støttet BUA siden 2017, og så tidlig at BUA-konseptet egnet seg for borettslag og sameier. Deling av sports- og fritidsutstyr vil stimulere til både økt aktivitet og redusere forbruket, og denne formen for delingsøkonomi er rett inn i vår strategi om å gjøre det enklere for folk å bo og leve godt.

At konseptet vi har utviklet sammen med BUA ble kåret til Årets nyskapning synes vi er veldig gøy og et tydelig signal på at vi har gjort noe riktig. Nå håper vi dette vil inspirere til at enda flere av våre kunder tar denne løsningen i bruk, sier administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun.

Juryens begrunnelse – gjør en reell forskjell i samfunnet

I kategorien "Årets nyskapning" presenterte juryen følgende begrunnelse for nominasjonen:

Med mål om å bidra til bedre folkehelse, redusere forskjeller og lavere forbruk, tar BUA sammen med Usbl tak i en viktig utfordring i samfunnet. Gjennom et helhetlig og bærekraftig konsept for utlån av sport- og fritidsutstyr, roser juryen BUA for å skape samhold og fellesskap i norske nabolag. I sin helhet er dette et lavkost og lavinvolveringsprosjekt som bidrar til å stimulere til aktivitet, redusere forskjeller og øke inkludering og fellesskap i det norske samfunn. Juryen roser Usbl og BUA for et gjennomarbeidet konsept som har store muligheter til vekst og til å gjøre en reell forskjell i samfunnet.

Representanter fra både BUA og Usbl var tilstede på prisutdelingen, da de vant prisen for "Årets nyskapning" for sitt konsept «BUA i borettslag og sameier» Foto: BUA

Gjennomarbeidet konsept

Med BUA-konseptet kan beboere sitte hjemme i sin egen stue og reservere kano, telt, redningsvest eller fiskestenger på en nettside, og deretter plukke det opp i BUA-garasjen når de skal på tur. På denne måten blir det enkelt å holde orden på hvem som har lånt hva, og når utstyret skal leveres tilbake.

Konseptet ble for første gang tatt i bruk i oktober 2019 i Bliksrud Borettslag i Nittedal, som forvaltes av Usbl. Ambisjonen er dette skal ut til minst 100 borettslag og sameier i tiden som kommer.