Hopp til hovedinnhold

Gratis fotballakademi for barn var en suksess

TINE Joshua King Football Academy er et initiativ for å gi flere barn en arena for selvutvikling og mestringsfølelse, uten at høye deltakeravgifter og utstyrspress står i veien for idrettsgleden.

18.-20. juni gikk TINE Joshua King Football Academy av stabelen på Rommen i Oslo. Det var Joshua King selv som hadde tatt initiativet til fotballskolen hvor barn i alderen mellom 11-14 år kunne delta gratis.

I tillegg til å delta på treninger og turneringer, ledet av dyktige trenere og instruktører fra blant annet Norges Fotballforbund, fikk deltakerne utdelt både fotballdrakt og sunn og næringsrik mat underveis.

Bilder og signeringer

Usbl stilte med et stort telt hvor barn kunne få sitt eget fotballkort med bilde av seg selv på den ene siden og med bilde av Joshua King på andre siden som han signerte. Det var stor stas.

I tillegg til fotballkort og signaturer var det også plassert ut en fotoboks hvor barna kunne ta morsomme bilder sammen gjennom lørdagen og søndagen. 

Proffutstyr som belønning

Lørdag var det trekning av en signert Pogba-sko, og på søndag plukket trenerne ut 3 barn i hver gruppe som hadde vært ekstra hyggelige mot andre eller vist gode egenskaper i løpet av helgen. De fikk velge mellom signerte trøyer og sko fra kjente fotballspillere som Pogba, Joshua King, Rashford, Firmino for å nevne noen.

Kjente fjes tok turen innom

Mats Zuccarello, Martin Ødegaard, Sander Berge og Jonas Gahr Støre var alle innom og spilte fotball med barna. Det ble også mulighet for noen av barna å stille King, Ødegaard og Berge spørsmål som de svarte på. Spørsmålene varierte fra favorittdyret til hvilken spiller var den beste de hadde spilt en kamp mot.

Høyt samfunnsengasjement

Usbl var en av sponsorer som var tilstede under hele fotballskolen og som er glad for å få muligheten til å støtte et arrangement som fremmer økt integrering og sosialt samvær mellom mennesker.

TINE Joshua King Football Academy