Hopp til hovedinnhold
Fritid

Juleeventyr på Hadeland Glassverk

M
agiske juleopplevelser for både store og små på Hadeland Glassverk. Dette skjer på glassverket i desember.
Estimert lesetid: ca. minutt(er)
11. desember 2020
Tekst: Sempro | Foto: Hadeland Glassverk

I idylliske omgivelser på Jevnaker ligger Hadeland Glassverk, kun en times kjøring fra Oslo. Her har det vært glassverk siden 1762. Det tradisjonelle glassverket har i dag blitt et flott besøkssenter for hele familien, med Glasshytta, glassmuseum, spennende butikker og koselige spisesteder. 

Finn julestemningen

I desember forvandles glassverket til et sted fylt av magisk julestemning med en rekke spennende aktiviteter for hele familien, forteller Caroline Francke Berg, markedssjef i Hadeland Glassverk.

– Tradisjon tro skaper vi julestemning og julemarked mellom historiske hus og idyllisk natur, sier Francke Berg.

Og aktivitetene står på rekke og rad. Du kan blant annet oppleve juleteater, julekonsert, nissefest, julegaveverksted, kanefart, dypping av lys og muligheten til å blåse din egen julekule. 

Hadeland Glassverk er åpent hver dag i desember til og med lille julaften. Her blir det opplevelser både for store og små. 

– Nytt av denne julen er kunstutstilling med Lisa Aisato og innendørs skøytebane i Galleri 2. Det gleder vi oss ekstra til. Her blir det åpnet for barn og voksne som kan komme og gå på skøyter uansett vær. Vi kommer til å tilby utleie av skøyter, så her er alle velkomne, forteller Francke Berg.

HG Sentrert Sort_R

Som medlem får du 5 % bonus på toppen av gode priser i de fleste utsalgsstedene på Hadeland Glassverk!

Pulserende hjerte

Uansett hva som frister, har Hadeland Glassverk mye å by på. Blir du sulten kan du velge mellom fem spisesteder som serverer kortreist kvalitetsmat og tradisjonsrik bakst av mange slag. I tillegg kan du besøke den tradisjonelle Glasshytta, glassverkets pulserende hjerte. Her kan du bevege deg rundt mellom verkstedene og se glassblåserne i aksjon.

På utkikk etter en julegave? Eller kanskje du vil kjøpe noe til deg selv? På glassverket finner du ti butikker med glass og porselen, men også klær til gode priser, kjøkkenvarer, spennende interiør, leker, mat og øl fra norske småskalaprodusenter. 

Glassverket har åpent mandag til fredag klokken 10-16, og lørdag og søndag klokken 10-18. Bruk gjerne hverdagene og hele åpningstiden, slik at det blir enklere å holde avstand. Hadeland Glassverk tar smittevern på alvor og følger strenge rutiner og råd fra FHI og kommuneoverlege. 

Som Usbl-medlem får du 5 % bonus i de fleste utsalgsstedene på Hadeland Glassverk. Husk å legge inn ditt betalingskort på Min side. Da samler du automatisk bonus når du betaler med kortet.

Slik får du bonus:

Bonus registreres via bankenes betalingssentral, og du må derfor ha registrert ditt betalingskort på «Min side» for å få registrert din bonus når du bruker betalingskortet hos våre samarbeidspartnere.

 

Inspirasjon og tips