Hopp til hovedinnhold

Urbant liv på Bragernes

Det er bare noen minutters gange til CC kjøpesenter og gågata i Drammen, flere dagligvarebutikker, apotek, postkontor og dyreklinikk. Siden du bor så sentralt, er det også kort avstand til alt fra ulike sports- og klesbutikker, bruktbutikker, samt kafeer og restauranter – og alt du ellers måtte trenge. Universitetet i Drammen ligger en 20 minutters gåtur fra ditt nye hjem. I 2025 ferdigstilles også det nye sykehuset på Brakerøya, bare ti minutter unna St. Halvardkvartalet.

 

Det fine med å bo på Bragernes er at du ikke behøver å være avhengig av bil for å komme deg rundt i hverdagen. Du kan gå eller sykle til det aller meste, på den måten får du en grønnere hverdag. Ønsker du enda mer storbyliv, kan du ta toget inn til Oslo. Gåturen fra St. Halvardkvartalet til Brakerøya eller Drammen stasjon tar deg ca. et kvarter, og selve togturen er på rett over halvtimen. Vil du i stedet kjøre selv, tar bilturen ca. 40 minutter utenom rushtid. Nærheten til Oslo gjør at mange som bor i Drammen velger å jobbe i hovedstaden. Ellers har Drammen et godt utbygd kollektivtilbud, og det er bussholdeplass rett rundt hjørnet for St. Halvardkvartalet.

I hjertet av Drammen


Det fine med å bo midt i en by er at du enkelt kan benytte deg av alt som skjer av små og store arrangementer og kulturtilbud.

Du kan raskt stikke bort og handle det du trenger, drikke kaffe på en benk, nyte lunsj på en kafé eller møte venner på konsert. Her har du grønne parker og Drammenselva like ved. Bragernes Torg, som ligger bare en liten gåtur unna St. Halvardkvartalet, er ikke bare Norges, men Nord- Europas lengste torg! I flere hundre år har torget vært stedet å besøke når man er på handlerunde. Her ligger fine butikker og hyggelige serveringssteder, og når kalenderen viser desember tennes julegrana på torget. Bragernes torg er en sosial møteplass – ja, et pulserende hjerte midt i byen.

Er du glad i god mat og drikke, liker å gå på konserter og oppleve dyktige artister live? Siden St. Halvardkvartalet ligger midt i Drammen, har du mange koselige kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet. Det samme gjelder kino, bibliotek og teater. Drammens Teater og Union Scene byr på spennende arrangementer, konserter og teaterforestillinger.

Det er bare å slenge på seg jakken og rusle bort når du ønsker nye opplevelser. Den sentrale beliggenheten gjør det enkelt å benytte seg av byens kulturtilbud og følge impulsen! Siden du ikke behøver å sette av tid til oppussing av din nye bolig, kan du prioritere å gjøre det du liker aller best, enten det er å se på film, lese bøker, gå på festivaler eller lignende. Mange interessante og minneverdige kulturopplevelser venter!

Elvelangs


Drammenselva går gjennom Bragernes og Drammen sentrum, og det er bare et par hundre meter å gå fra St. Halvardkvartalet og ned til elvebredden.

Dette er et hyggelig turområde med flere brygger. Rett på den andre siden av elva ligger Marienlyst idrettspark. Her finner du friidrettsanlegg, idrettshall, tennisbane og fotballbaner. Om vinteren kan du gå på skøyter også! Eller hva med en oppfriskende svømmetur i Drammensbadet? Her finner du flere flotte bassenger, både innendørs og utendørs, og badet kan skilte med både treningsstudio og velværeavdeling.

Langs elva er det dessuten hyggelig å gå tur, du kan sykle, jogge eller bare sette deg på en benk, slappe
av og titte på folkelivet. Er det fint vær kan du pakke håndkle og badetøy og ta en avkjølende dukkert på en av badeplassene elvelangs. Når du føler for en liten pause, finnes det flere hyggelige kafeer i området. Eller hvorfor ikke ta med deg niste og kaffe på termos og nyte utsikten og folkelivet på en av de hyggelige rasteplassene langs elven?

Kort vei til vakker natur

Like bak St. Halvardkvartalet, ligger Bragernesåsen. Det vil si at du har marka i nærheten – perfekt for deg som har en aktiv fritid og som liker å være ute i naturen, gå på ski, sykle eller gå turer. Drammensmarka kan by på milevis med flotte, preparerte langrennsløyper vinterstid, og Konnerudmarka har en aktiv skiklubb. Både Drammensmarka og Finnemarka gir deg fine turopplevelser året rundt, enten du drar på dagstur eller pakker med deg sovepose og telt. Her er det mye vakker natur å utforske!

 

Er du glad i å stå på slalåm, kan du stikke bort til Aronsløypa, her finner du perfekt preparerte slalåmbakker om vinteren. Om sommeren kan du gå på de fine turstiene i skogen. Er det terrengsykling som opptar deg, ligger alt til rette for det - kort vei fra den nye leiligheten din.
Det populære utfartsmålet Åspaviljongen ligger i Brageråsen, og herfra har du flott utsikt over Drammensområdet. Turen opp byr på flere fine utkikkspunkter og benker, og på toppen ligger en restaurant med historie helt tilbake til 1880-årene.

En annen kjent turistattraksjon er Spiralen, en spiralformet tunnel som tar deg gjennom fjellet og opp til Spiraltoppen. Tunnelen sto ferdig tidlig på 60-tallet og regnes i dag som en av verdens ti mest spesielle tunneler! På toppen ligger Skansen, og her kan du nyte utsikten over byen og dalen. På Skansen finner du både restaurant og et friluftsmuseum, og området regnes som det fineste utsiktspunktet i Drammen. Mange bruker også dette stedet som utgangspunkt for turer på ski eller til fots i Finnemarka eller Bragernesåsen.

 

En skjult perle i Drammen er den vakre kolonihagen som ligger på Toppenhaug. Hit er det fint å sykle - ta med deg hele familien og gled deg over de flotte utsiktspunktene og lekemulighetene på veien. Start turen ved Bragernes torg, fortsett gjennom den idylliske kolonihagen og videre inn gjennom skogen til Kloptjern. Husk å pakke badetøy, sommerstid er nemlig dette en herlig badeplass.

Ellers byr Drammen på mange ulike idretts- og fritidstilbud, midt i blinken for deg som foretrekker mer organisert aktivitet. Sjekk på nett for å få en oversikt over de ulike aktivitetene som finnes, drammenkommune.no.

499291932
1199523702